Ce se intampla daca ai un nume foarte frecvent

Astăzi am primit un mesaj de la Dragoş Şchiopu (Haotik) în care m-a întrebat de ce copiez articole de pe Digipedia.ro pe un alt site. M-am speriat puţin pe moment, chiar nu ştiam care e faza, dar a venit imediat un mesaj în care a precizat că este o greşeală şi că e doar o coincidenţă de nume.

Treaba era în felul următor, un oarecare domn care a achiziţionat domeniul lucianflorescu.ro mai are un site pe care postează articole copiate de pe alte bloguri, nu ştiu dacă specifică sau nu sursa, nu m-am uitat sincer. Aşa că, Dragoş văzând a crezut că eu sunt marele hoţ de articole (nu ştiu cum a putut să-i treacă prin cap aşa ceva) şi a făcut o sesizare celor de la Profitshare.

De aici vine partea amuzantă, distinşii de la acestă platformă s-au gândit imediat că eu sunt infractorul doar pe baza numelui meu, ceea ce denotă un grad extrem de ridicat de neatenţie. Sincer, aşa e, citiţi mesajul primit de la ei pe adresa mea personală de mail:

Salut, Lucian,

Am primit de curand reclamatii la adresa siteului tau http://news.portal-start.com. Te rugam sa ne explici care este ideea acestui site si cum este el construit. Preluarea de articole fara link catre siteul sursa sau fara o mentiune despre autorul original nu este tocmai o practica etica. Noi nu incurajam astfel de practici, mai ales ca pe acest site exista promovare Profitshare. Te rugam sa reevaluezi aceasta situatie si sa ceri acordul bloggerilor de la care preiei content si sa declari sursa.
De asemenea, acest site nu este validat in reteaua Profitshare, asa cum ai validat www.lucianflorescu.ro. Te rugam sa faci acest lucru si pentru acest site. Toate mediile de promovare pe care se introduc reclame Profitshare trebuie mai intai validate.
Asteptam feedbackul tau. Iti multumim pentru intelegere!

O zi excelenta,
Echipa Profitshare

Acum revenind, oamenii ăştia au văzut că este acelaşi nume şi nici măcar nu s-au chinuit puţin să verifice dacă scriu corect acele informaţii. Adică eu, persoana aceasta care scrie acum pe floresculucian.com nu are şi domeniul lucianflorescu.ro, mai presus de acest aspect, nu a validat niciodată această adresa în Profitshare. Şi totuşi primesc o reclamaţie, ciudat?

Ceea ce m-a enervat la culme este că am primit mesaj pe adresa cu care mă loghez la Profitshare, iar oamenii ăştia sunt incapabili să-şi dea seama că este vorba despre două persoane diferite, adică vă invit să va lămuriţi singuri, uitaţi câte site-uri validate am eu în această platformă, unde este oare lucianflorescu.ro?

Captură+din+2014-02-19+21-10-57Nu ştiu cum să reacţionez, mi se pare o totală lipsă de profesionalism din partea lor, şi când mă gândesc că o dată am dorit să văd cum funcţionează marketingul afiliat…

PS: Ceva amuzant ca de final, conform nume-persoane.ro în România există 440 de persoane care poartă acelaşi nume ca al meu, ce mă fac eu dacă fiecare îşi deschide câte un blog?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *