Ce mă supără adesea la Instagram

Spuneam în articolul anterior faptul că Instagram este rețeaua socială a momentului, nu-mi retrag cuvintele nici acum, ba chiar m-am gândit să mai plusez puțin miza și să încep o serie de articole despre Instagram. M-am gândit la lucurile pe care le-am învățat eu în activitatea mea de până acum, câteva trucuri, eventual niște interviuri cu persoanele pe care le apreciez și le urmăresc frecvent.

Însă astăzi voi vorbi despre lucrurile care mă supără pe mine la trendul acesta instagramicesc.

Prin anul 2015 spuneam că-i fain să ai descriere la poze, altfel parcă pierzi ceea ce vrei să transmiți. La momentul respectiv mulți nu au văzut lucrurile la fel, cum nici acum bănuiesc că nu o fac, dar eu tot rezonez cu ideile mele de atunci. Articolul îl găsiți aici.

Alex Damian a scris și el recent un articol în care povestea despre cumpăratul de followeri pe Instagram. Știm cu toții că există nenumărate programe care ne pot ajuta să creștem pe Instagram, însă nu în mod natural, cum ar fi normal și de drept. Programe există cu sutele, o căutare pe Google și se găsesc, la fel și aplicații pentru dispozitivele mobile. Dar cum spunea și Alex, decizia ar trebui să fie una personală. Eu unul nu rezonez cu ea, mai ales că se face ușor diferența dintre un cont crescut natural și unul făcut pe bani.

Nu-mi plac persoanele care folosesc tactica follow&unfollow pentru a își crește contul și a avea o audiență mai mare. Eu dau follow doar dacă îmi place conținutul respectiv, poate să-mi dea și Regina Angliei follow, dacă postează conținut de Poptămaș nu o să-i dau follow back niciodată în viața asta. Dar sunt cei care fac chestia asta frecvent, iar eu la notițe mi-am făcut un blacklist cu persoanele care îmi dau follow de trei ori pe săptămână, iar când n-am ce face pe acasă le dau un mesaj drăguț. Unii înțeleg, alții nu, ca-n viață. Însă enervant este când și brandurile cunoscute folosesc astfel de tactici de nimic sau programe automate, iar un exemplu poate fi @apabucovina.

Cu toate că se fac tot mai multe evenimente în ultima perioadă pe Instagram, mă refer la cele offline, mi-ar fi plăcut ca persoanele participante să fie mai unite. Ca în orice domeniu sunt unele persoane toxice care încearcă să defăimeze munca celor care măcar fac ceva.

Nu-mi place că nu ne promovăm reciproc. Am văzut la instagrammerii din alte țări că se promovează între ei, bineînțeles, și la noi sunt câțiva care o fac, dar s-ar putea și mai bine, evident. Dar no, până una alta merge și șmecheria cu follow&unfollow.

Nu în ultimul rând, nu-mi place atunci când vine cineva și îmi dă follow, iar peste câteva zile îmi va da unfollow pentru că nu am făcut același lucru. Boss, citește mai sus, dacă nu am dat back înseamnă ceva..

Sunt mai multe chestii care mă deranjează, totuși nu vreau să fiu așa negativ, există și lucruri faine pe Instagram, nu degeaba sunt așa activ acolo.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *