Ce inseamna notorietatea in mediul online

De-a lungul timpului am avut posibilitatea să văd multe proiecte lansate la apă, majoritatea dintre ele ajungând la un nivel dezagreabil de la care nu ai nimic de câştigat, dar nici invers, nimic de oferit. În general proiectele realizate pentru bloggeri (dar nu e o regulă) sunt făcute de către nişte persoane care nu sunt potrivite pentru a sta în spate şi a controla totul aşa cum trebuie.

Este posibil ca experienţa să fie o cauza, dar am ajuns la concluzia că notorietatea şi impresia pe care o laşi în online te poate ajuta în deschiderea multor proiecte care au o marjă ridicată de a ajunge acolo sus. Şi vin cu 3 dovezi reprezentative.

În luna mai a anului trecut anunţam deschiderea unei noi platforme pentru bloggeri, ea a fost gândită şi concepută de către Răzvan Gavrilă. A avut un entuziasm ieşit din comun la lansare, dar după cum l-am avertizat încă de atunci, acesta a uitat că trebuie să promoveze proiectul şi să aducă alte îmbunătăţiri, aşa că, după aproape un an, comunitatea de faţă are abia 114 membri şi doar câteva mesaje postate pe săptămână.

Harta bloggerilor din România, un site care vrea să pună cât mai mulţi bloggeri din România pe o hartă, după spusele lui Marius Călugăru, aceasta va ajuta companiile să colaboreze mai uşor cu bloggerii de pe meleagurile noastre. Întreg proiectul marca BlogAwards este lansat de câteva săptămâni, dar din câte se poate observa, până în acest moment s-au înscris abia 106 membri. Ideea mi se pare una genială, dar nu cred că este făcută de cine trebuie. Nu am nimic cu Marius şi cei care se ocupă, dar pentru a prinde rădăcini puternice trebuie lucrat mult la popularizarea respectivei platforme, iar dacă o făceau aşa cum trebuie acum trebuiau să fie mult mai multe persoane înscrise.

Blogul lui Arhi. Îşi deschide fain frumos un blog pe 3 aprilie, postează un articol pe blog, iar după începe nebunia. Acum, după doar două zile de la lansare, acesta a reuşit să strângă 207 membri înregistraţi şi 1085 de mesaje.

Deci, contează notorietatea ori ba? Adică răspunsu-i clar, dar vreau să vă întreb dacă cunoaşteţi şi alte proiecte care au o idee făină însă s-au stins până să cunoască gloria.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *