Ce face lumea cand iti zgarie masina?

Din fericire nu am avut un astfel de moment neplăcut, însă dacă eu eram vinovatul cu siguranţă aveam cu totul şi cu totul o altă reacţie.

Mi se pare absolut anormal să faci o prostie (fie ea şi mică) şi să fugi imediat ca să nu fi tras la răspundere. La fel de anormal mi se pare ca pe la vârsta de 30-40 de ani să gândeşti încă ca un adolescent care fumează şi este speriat de faptul că părinţii sunt aproape să îl depisteze.

driveTot la fel de anormal mi se pare să vezi o întamplare, neplăcută şi minoră, iar ca rezultat să nu ai nici cea mai mică atitudine faţă de incident. Se putea întâmpla oricui, dar este mult mai ok pentru noi să felicităm pe cineva care a reuşit, decât să încercăm să reuşim. Asta-i cât se poate de clar.

Totodată, mi se pare foarte anormal să dai cu spatele şi să turezi maşina ca pe un tractor ca să fi sigur că nu moare motorul, în condiţiile în care a trecut ceva timp de când ai carnetul de şoferi, iar în tot acest timp se presupune că ai învăţat să faci un banal mers cu spatele. Acum dacă şoferiţa în cauză era sau nu începătoare nu aveam de unde să ştiu, semnul discriptiv care trebuie să fie purtat de către şoferii proaspeţi lipsea.

Iar ultimul anormal pe care îl voi mai folosi în tot acest articol, mi se pare foarte anormal să dai cu spatele, să loveşti o maşină de pe contrasens, alarma maşinii să pornească, toate privirile să fie concentrate asupra ta, iar în loc să faci ceea ce este etic şi moral, adică să aştepţi posesorul maşinii sau să pui o carte de vizită sub ştergătoare, demarezi de pe loc şi te faci nevăzut în privirile trecătorilor.

Eu cu al meu coleg de la faţa locului ne-am făcut treaba de buni cetăţeni, adică aşa credem noi, am spus numărul de înmatriculare al maşinii cu pricina unui angajat de pază care supraveghea zona respectivă.

Bine, era o pagubă cât se poate de minoră, adică o zgârietură uşoară, însă sunt sigur că te umpli de nervi când vezi zgârietura acolo şi mai ales, te enervezi şi mai mult că nu este provocată de tine.

Nici nu vreau să-mi imaginez ce este prin parcările marilor supermarketuri, sunt mai mult ca sigur că pe acolo se desfăşoară cel puţin câte un astfel de eveniment pe zi.

10 Comments

 1. Răspunde

  Nu, prin parcărilor se fură, văzut şi intervenit chiar eu. În cazul ăsta, femeia s-a panicat şi a fugit, e normal pentru ele.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Cred ca le fel de normal ti se pare sa-ti gasesti si masina lovita in parcare fara ca sa stii ce s-a intamplat.

   • Răspunde

    Da, foarte normal! Eu zic că-i normală reacţia ei, n-o da-n alte rahaturi! Tu nu ţi-ai găsit maşina de 5+ ori zgâriată, buşită + un accident grav ce te-a proiectat in altă maşină. Da, o femeie a fost de vină, e normal, e o obişnuinţă să citeşti despre accidente provocate de femei, de zgârieturi lăsate de femei pe maşină, femei care au fugit după asta. Întâmplat, nu văzut.

    • Luci Florescu

     Răspunde

     Si totusi. Nu inteleg de ce sa fie normala reactia ei, au pretentia sa fie egale in drepturi ca si noi, sa aiba dreptul la vot si alte chestii pe care in trecut nu prea le aveau, sa de dovada de rationament.

 2. Răspunde

  cred ca as fi in stare sa il calc in picioare si pe el si pe masina lui, sa-i sar la propriu pe capota =))

 3. Pingback: Universul s-a razbunat pe mine! - Luci Florescu

 4. Răspunde

  Tot mai bine e atunci cand ai 16 ani si nu ai grija masinilor . Atunci daor stai si astepti sa faci 18 ani sa ai carnet , masina .

  Probabil fiecare la randul sau s-ar enerva daca i s-ar intampla.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *