Ce este IC3 si cateva detalii relevante

Cum sunt un căutător de fel, înainte de a mă înscrie în acest program am căutat câteva detalii despre IC3, însă ori programul este prea nou, ori încă nu s-a apucat nimeni să scrie despre el. Aşa că vin cu câteva informaţii pe care s-ar putea să nu le găsiţi chiar aşa de uşor pe internet.

IC3Pentru început, IC3 este o certificare care echivalează competenţele digitale de la bacalaureat, adică ai primit certificarea, ai o săptămână liberă în care îţi poţi dedica timpul pentru a învăţa pentru alte lucruri, mai reduci din timpul pe care trebuie să îl petreci până îţi va veni rândul să intri în sala de examen.

Programul constă în susţinerea a trei teste:

  1. Key Applications
  2. Computing Fundamentals
  3. Living Online

După ce le promovezi pe cele trei, la sfârşit vei primi o certificare globală, aceasta urmând să îţi vină prin curier peste câteva zile acasă. În câte zile nu ştiu nici eu, spun asta pentru că nici la mine nu a ajuns încă.

Atestatul, din punctul meu de vedere, este potrivit pentru fiecare absolvent de liceu, evident, dacă nu a făcut ceva similar, spre exemplu ECDL. Totuşi, eu ţin să cred că IC3 are ceva în plus faţă de ECDL, la primul, după absolivrea lui, se presupune că ai cunostiinte despre bazele utilizării unui calculator (partea hardware), despre navigarea pe internet (cred că-i inclus aici tot, şi vrute şi nevrute), dar nu în ultimul rând, şi folosirea programelor din suita Office. Iar ECDL te certifica doar pentru atât, pentru suita Office.

Trecând peste amănuntele de mai sus, ţin să precizez că examenul este unul cât se poate de serios, există posibilitatea să-l pici chiar dacă mai ai o persoană în dreapta ta care să te ajute, deci nu-i de glumit.

Dacă ai intrat aici căutând anumite informaţii pe Google, iar articolul nu ţi-a oferit prea multe informaţii, ai rubrica de comentarii mai jos, îţi voi răspunde la toate întrebările pe care le ai în limita cunoştinţelor mele.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *