Ce carti imi doresc sa le fi citit la o anumita varsta

Vreau ca acest articol să-l scriem împreună cu ajutorul comentarilor. Am tot vorbit despre cărţi de-a lungul timpului aici pe blog, este ceva nou de discutat şi îmi place la nebunie când descopăr câte o carte nouă de la persoanele cunoscute.

Prin articolul de faţă doresc să-mi realizez un wishlist pe baza cuvintelor frumoase pe care voi le veţi scrie despre o anumită carte, care v-a marcat bineînţeles într-un anumit fel.

Ştiu, sunt cam sec, dar hai să nu o mai lălăim! Întrebarea mai normală sună cam aşa: “Ce carte mi-aş fi dorit să o citesc mai demult?”

15 Comments

 1. Dan

  Răspunde

  Eu iti recomand “Secretele succesului” de Dale Carnegie.

 2. Răspunde

  Cand am inceput sa ma ocup de problema Republicii Moldova mi-ar fi placut sa citesc cartea generalului Costas. Doar ca atunci inca nu fusese scoasa.

 3. Răspunde

  Am încercat să răspund la întrebare gândindu-mă ce cărți am citit eu la vârsta ta. Constat că nu pot face comparații. Generația mea era fascinată, la acea vreme, de cărțile interzise de regimul comunist. Citeam cu înfrigurare Mircea Eliade, de exemplu. Voi îl studiați la școală. Dar dacă stau bine să mă gândesc, cred că mi-ar fi plăcut să citesc mai devreme decât am făcut-o, O mie nouă sute optzeci și patru (George Orwell), Fructele mâniei (John Steinbeck) și Un veac de singurătate (Gabriel García Márquez). Asta la prima vedere.
  Îți doresc lecturi plăcute și pline de miez.

  • Răspunde

   Multumesc. Le-am notat si am cautat mai multe informatii despre ele, sper sa ajung cat de curand sa le am.

 4. Răspunde

  Mi-as fi dorit sa ii citesc pe Dostoievski si Isabell Akende mai demult. La fel pe Vargas Llosa si un veac de singuratate a lui Marquez. Plusez si cu Luni de fiere a lui Bruckner, pe care nu o recomand celor pudici.

  • Răspunde

   Spre rusinea mea inca nu am citit nimic scris de Dostoievski, abia saptamana viitoare imi vine romanul “Idiotul”, tot mai laudat in ultima perioada.

 5. Răspunde

  Iți recomand “Secretul castelului Cant” de K.P. Bath . Este o carte bazata pe realitate, în care este vorba despre apariția gumei de mestecat în Baronia Cant. Personajul principal este Lucy, o servitoare și ajutor al fiicei lordului Cant care începe să aibă probleme când se aliază rebeliunii împotriva gumei de mestecat.
  Este foarte interesantă, deși acțiunea se învârte în jurul unui subiect așa de ciudat.

 6. Răspunde

  Eu iti recomand 1984 si Ferma animalelor (ambele de George Orwell), toate romanele lui Sven Hassel (nu le-am citit pe toate, dar cu siguranta sunt la fel e reusite ca cele pe care le-am citit), Intermitentele mortii si Toate numele (de Jose Saramango) si daca esti pasionat cat de cat de istorie iti recomand Operatiunea Autonomus in Romania pe vreme de razboi si Biblioteca lui Hitler.

  • Răspunde

   Nu am citit nici una din cele enumerate mai sus, le-am notat sa ma mai documentez asupra lor, mersi de pont.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *