Ce calități trebuie să aibă orice lider adevărat

Exista lideri, iar mai apoi exista mari conducatori. Aceste doua tipuri de oameni care stau acolo sus in organigrama pot fi recunoscuti foarte usor. Iata mai jos cateva calitati care trebuie sa le ai pentru a fi si tu un lider mai bun.

Fii inspirational
Indiferent ca ai fost promovat sau ai inceput o afacere de unul singur, este foarte important sa-ti motivezi echipa si sa ii faci sa vada mai clar scopul final al companiei tale. Inspirarea echipei prin unitate si actiuni de pozitivitate sunt foarte importante, iar mai apoi vei fi vazut precum un lider adevarat de catre angajatii tai.

Fii intuitiv
Un lider adevarat trebuie sa fi mereu in priza. Atunci cand apar anumite probleme, acesta bazandu-se pe experienta, mentorii sai sau pe intuita sa, trebuie sa gaseasca o iesire din orice problema, indiferent de gravitatea ei.

Fii creativ
Atunci cand esti pus pe o functie de conducere, mai mult ca sigur te vei confrunta cu anumite situatii unde trebuie sa iei decizii rapide. In aceste momente, cel mai bine ar fi sa te folosesti de toate instrumentele posibile pe care le ai, iar mai apoi sa iei decizia corecta.

Adopta o atitudine pozitiva
Moralul este intr-o stransa legatura cu productivitatea, de aceea este foarte important sa ramenem motivati. Insa, nu este suficient sa fim doar noi motivati, de aceea trebuie sa dam din atitudinea noastra pozitiva si celor din jur, in special angajatiilor din subordine. Cu o atitudine pozitiva, sunt mari sanse sa nu fi vazut precum un sef in compania ta, ci mai degraba precum un frate, iar angajatii vor face tot ce le sta in putinta pentru a nu te dezamagi.

Respecta angajamentele
Daca ai spus ca vei da o zi libera acelei persoane care face cele mai multe vanzari intr-un intervar de o ora, trebuie sa te ti de acel angajament. Luarea de angajamente este foarte usoara, respectarea lor insa poate fi de multe ori dificila.

Incredere si abilitati de delegare
Atunci cand delegi anumite persoane sa faca lucruri in locul tau te eliberezi si vei putea sa iti faci mai bine sarcinile de lider. De aceea ai nevoie si de aceasta calitate, de a vedea punctele forte ale membrilor tai si pentru a stii unde sa ii pozitionezi pentru a nu pierde din productivitate.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *