Let’s Do It, Romania a cam gresit tara

let`s do it romania

În ultima perioadă se face o foarte mare vâlvă cu acest program de curăţare a României, de colectare a deşeurilor şi de a ecologiza nu ştiu ce zone foarte nasoale. N-am participat niciodată la acest program, însă nu sunt străin de aşa ceva, am fost la Ziua Verde, şi ştiu ce efect fulminant a avut. Sigur altă dată nu o voi mai face.

Din câte ştiu eu, şi anul trecut a fost acest program, oare a avut acesta un succes foarte mare? Păi dacă era aşa, anul acesta nu trebuia să se mai organizeze pentru că nu mai era nimic de adunat. Ştiu foarte bine de la tentativa de anul trecut cu Ziua Verde, ţin să va anunţ, că după 24 de ore, gunoiul a revenit în proporţie de 25% înapoi, repet, doar 24 de ore, păi atunci, ce rost mai are? Oamenii noştrii înţeleg un singur lucru prin acest program, că vor exista întotdeauna nişte fraieri care vor aduna gunoiul după urma lor, şi până la urmă, chiar asta zic.

Nu aşa facem curăţenie, curăţenia se face cu răul. Amenzi mai mari. Nu cred că va mai arunca nimeni pe jos nici măcar o punguliţă de frica unei eventuale amenzi, dar pe-astea cine să le dea? Eu nu pot. Nu mai zic de ăştia care îşi aruncă şi salteaua pe care au dormit 30 de ani în apă, că doar se duce ea undeva. Să nu mai zic de coşurile de gunoi care sunt pline, uneori însă. Şi dacă ar fi goale, tot pe lângă aruncăm, că aşa-i bine.

Let`s Do It, Romania nu este o idee proastă, mie chiar nu mi se pare. Doar că nu prea se potriveşte cu ţara noastră, cu nivelul nostru supraevoluat de educaţie. Am ajuns la concluzia că ecologiştii sunt trataţi ca nişte fraieri mai de toată lumea. Ar trebui să devenim şi noi oameni normali, adică cu mai mult bun simţ. Toată ziua zicem că avem o ţară de 2 lei, dar cine o face aşa?

Şi nu cred că se va schimba ceva în bine la acest capitol. Degeaba pui coş de gunoi din 10 în 10 metri, că prostul tot pe jos va arunca. Şi pot paria pe orice că nici anul acesta nu se va schimba nimic. Punct

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *