Let’s Do It, Romania a cam gresit tara

let`s do it romania

În ultima perioadă se face o foarte mare vâlvă cu acest program de curăţare a României, de colectare a deşeurilor şi de a ecologiza nu ştiu ce zone foarte nasoale. N-am participat niciodată la acest program, însă nu sunt străin de aşa ceva, am fost la Ziua Verde, şi ştiu ce efect fulminant a avut. Sigur altă dată nu o voi mai face.

Din câte ştiu eu, şi anul trecut a fost acest program, oare a avut acesta un succes foarte mare? Păi dacă era aşa, anul acesta nu trebuia să se mai organizeze pentru că nu mai era nimic de adunat. Ştiu foarte bine de la tentativa de anul trecut cu Ziua Verde, ţin să va anunţ, că după 24 de ore, gunoiul a revenit în proporţie de 25% înapoi, repet, doar 24 de ore, păi atunci, ce rost mai are? Oamenii noştrii înţeleg un singur lucru prin acest program, că vor exista întotdeauna nişte fraieri care vor aduna gunoiul după urma lor, şi până la urmă, chiar asta zic.

Nu aşa facem curăţenie, curăţenia se face cu răul. Amenzi mai mari. Nu cred că va mai arunca nimeni pe jos nici măcar o punguliţă de frica unei eventuale amenzi, dar pe-astea cine să le dea? Eu nu pot. Nu mai zic de ăştia care îşi aruncă şi salteaua pe care au dormit 30 de ani în apă, că doar se duce ea undeva. Să nu mai zic de coşurile de gunoi care sunt pline, uneori însă. Şi dacă ar fi goale, tot pe lângă aruncăm, că aşa-i bine.

Let`s Do It, Romania nu este o idee proastă, mie chiar nu mi se pare. Doar că nu prea se potriveşte cu ţara noastră, cu nivelul nostru supraevoluat de educaţie. Am ajuns la concluzia că ecologiştii sunt trataţi ca nişte fraieri mai de toată lumea. Ar trebui să devenim şi noi oameni normali, adică cu mai mult bun simţ. Toată ziua zicem că avem o ţară de 2 lei, dar cine o face aşa?

Şi nu cred că se va schimba ceva în bine la acest capitol. Degeaba pui coş de gunoi din 10 în 10 metri, că prostul tot pe jos va arunca. Şi pot paria pe orice că nici anul acesta nu se va schimba nimic. Punct

10 Comments

 1. Răspunde

  Educatia este un mare minus la unii dintre cetatenii acestei tari. Au trecut atatea anii de la revolutie si parca sau miscat prea putin la nivel de educatie civica colectiva…Despre program ce sa spun doar ca il gasesc foarte bun, ar trebuii facut mai des nu doar o data pe an.

 2. Răspunde

  Sun de acord cu tine! Am fost si eu la programe de ecologizare, dar nu au dat prea multe rezultate…intotdeauna gunoiul aparea peste noapte, iar a doua zi constatam ca totul a fost in zadar. Paradoxal, sau nu, la aceste programe de ecologizare se implica intotdeauna doar oamenii care nu arunca gunoiul peste tot, iar cei care o fac, nu misca nici macar un deget…daca s-ar implica si ei si ar simti si ei “placerea” sa aduni de pe jos un scutec “plin”, prezervative, resturi mucegaite si alte obiecte asemanatoare, poate s-ar gandi de doua ori inainte sa arunce, dar din pacate nu au de unde sa stie aceste “trairi”, deoarece nu se implica…asteapta ca altii sa stranga dupa ei.

 3. Răspunde

  ai zis bine. cu amenzi se face treaba. amenzile sa stii ca sunt destul de mari, dar nu sunt puse in aplicare…asadar…cu ce folos!?

 4. Răspunde

  Poliția Română are o internă pe care nu o mai respectă uneori: răul cu mai rău se combate. Adică amenzi în zilele noastre. E din auzite. Nici nu susțin, dar nici nu combat (mă refer la cuvântul rău). Amenzi trebuie date.

 5. Răspunde

  Eu zic că intenția celor de la “Let’s Do It!” este absolut admirabilă. Ideea nu este să curețe țara într-o zi ci mai degrabă să ne facă să conștientizăm, Și dacă 10% dintre oameni conștientizează anul acesta, 10% conștientizează anul viitor. etc… deja este bine.

  Ca să mă dau exemplu(negativ) pe mine: și eu mai scap câte un muc de țigare pe jos în zonele murdare, dar unde văd că totul este “lună” nu o fac niciodată. Deci nu cred că amenzile sunt soluția.

  • Răspunde

   Pai daca bunul simt nu prea se simte, ce ar putea sa ne mai motiveze sa pastram curatenia?
   Si pana la urma, cand vezi un loc super infect, iti dai seama ca inca un muc de tigare nu mai conteaza…, dar nici asta nu e o gandire tocmai pozitiva.

 6. elena

  Răspunde

  Imi place sa aud ca mai exista oameni care doresc sa pastreze curat mediul,acest lucru e de apreciat. La un moment anume daca acest fel de oameni vor inceta sa mai existe atunci pamantul va ajunge sa fie inghitit de deseuri de viu.Eu ma gandesc ca odata si odata constiinta va batea si la usile oamenilor care nu respecta acest lucru.Iar in privinta amenzilor sunt de acord cu tine,deoarece poporul roman nu e genul care sa asculte de buna voie
  !

 7. Răspunde

  Adevarul este ca aceasta campanie este o arma cu doua taisuri…sunt multi care se vor gandi ca vin fraierii dupa ei si fac curat insa sper sa fie o schimbare de mentalitate.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *