Cate ceva despre Facebook Paper

Astăzi, în mod normal ar trebui să apară în App Store-ul celor din SUA o nouă aplicaţie, Facebook Paper pe numele ei.

Seamănă izbitor de mult cu Flipboard, din videoclipul de prezentare mi s-a părut că are aproape aceleaşi caracteristici, dar mai ales, acelaşi mod de navigare. Din construcţia ei, aceasta presupune să lege clasicul News Feed cu alte teme şi subiecte din toată lumea, având posibilitatea să alegi cam ce te interesează, adică aşa ar fi normal, pe mine unul nu m-ar ajuta cu nimic că mi se umple pagina de politică.

Ca funcţionalităţi, îmi place faptul că poţi să dai zoom la imagine mult mai uşor, dar şi că poţi naviga prin ele învârtind la telefon, mai multe imagini mai jos ca să vă prindeţi de ce vorbesc.

Pe lângă, mai apare un nou buton, re-share. Este ceva mai mult decât un share obişnuit, ca o mică asemănare, pare a fi un retweet de la Twitter, că tot au luat moda de a copia totul de la ei. (vezi #)

Nu ştiu cât de folosit va fi Facebook Paper, cel puţin eu nu o să renunţ la aplicaţia clasică în favoarea acesteia. Chiar dacă poţi să îţi actualizezi statusul şi să îţi formezi propria ta poveste (cel puţin e bine că poţi să previzualizezi ceea ce distribui, un mare plus aici), tot rămân la părerea că o schimbare aşa radicală nu mă va ajuta cu absolut nimic, actuala aplicaţie semănând foarte mult cu varianta de PC. Pe lângă, am Flipboard-ul aproape şi m-am obişnuit deja cu ea, nu văd de ce aş avea instalate pe telefon două aplicaţii care presupun să facă aceeaşi treabă.

Facebook Paper nu pare ceva foarte ieşit din comun, rămâne totuşi de văzut dacă va avea sau nu succes în rândul utilizatorilor, oricum, va avea rezultate mai bune decât Facebook Home.

Mai multe puteţi vedea şi la Radu pe blog.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *