Cat de urmariti sunt bloggerii?

După ce ieri am avut un 1 mai muncitoresc, cu activităţi încă de la ora 06:00 până a doua zi la ora 06:00, 24 de ore de foc care m-au terminat, nu am dormit deloc, încă şi acum îmi este somn. Cu această ocazie am inaugurat o nouă lună a acestui an, o lună care se anunţă foarte fierbinte din toate punctele de vedere. În această perioadă am fost mai deconectat de la blog, adică toată ziua, aşa că am avut timp să mă gândesc mai mult la ceva ce mă frământă de mai multe zile de la vederea unui articol.

Cât de ascultate şi luate în seamă sunt vorbele noastre? (ca bloggeri). Evident, acest articol a fost scris de un a-lister, îl ştiţi voi şi fără să dau link, ăla care comentează toată ziua. Are nişte articole care te fac să te gândeşti de anumite lucruri, sunt aşa zise apăsătoare care te cuprind şi uneori îţi strică buna dispoziţie, uneori îţi vine să-l înjuri (mai tot timpul), alteori să-l aprobi, cum este şi cazul de faţă.

Acum să revin la subiect, noi, nişte oameni care scriem la o tastatură avem puterea de a schimba unele lucruri? Prin gândurile noastre, neplăcerile noastre, recenzile noastre, chiar sunt luate în seamă? Evident…dacă eşti mare a-lister totul se poate realiza, printr-un articol se pot face schimbări, se aduc îmbunătăţiri, se schimbă caractere şi aşa mai departe. Cam asta am înţeles eu din acel post, nu ştiu ce să comentez, eu sunt de aceeasi parere…Voi ce ziceţi? Are asemenea putere un a-lister? Dar bloggerul care nu este prea cunoscut? El poate face ceva?

16 Comments

 1. Răspunde

  Un a-lister are ceva putere, dar un blogger simplu si fara prea multi cititori, precum sunt eu, nu are nicio influenta asupra nimanui.

 2. Răspunde

  Este dificil sa influentezi oamenii, daramite sa schimbi ceva in ei, ceva atat de bine inradacinat precum conceptiile, mentalitatea, prejudecatiile. Desigur, un A-lister poate propune, iar cititorii, mai mult din curiozitate, ii pot asculta/urma sfatul, sugestia, recomandarea. Dar sa schimbe caracterul cuiva e prea de tot, in asta nu cred.
  Ai amintit in text de un A-lister, nu stiu la cine te referi…

  Eu, ca blogger mic, necunoscut, imi doresc sa mai discut cu oamenii, sa schimb pareri cu acestia, sa socializez. E foarte important sa ai cititori fara blog. Sa te citeaza lumea, sa intre mereu la tine, sa astepte cu sufletul la gura o noua productie. Atunci poti afirma ca esti blogger sadea. Cand ai doar o mana de bloggeri care te citesc de curiozitate…nu ai facut mare branza.
  La mine intra mai nou 3 bloggeri si ies repede. Asta mai e blog? Nici nu stiu de ce mai intra… Cred ca in virtutea inertiei.

  Deci, sa ne intelegem, daca o sa scrii(nu tu, in general zic) articole banale, fara substanta, fara mesaj, despre te miri ce, eventual participari la jocuri si campanii, ce pretentii ai sa te citeasca oamenii(cei fara blog)?

  • Răspunde

   Si mie mi-ar placea sa am parte de mai multa atentie din partea cititorilor fara blog, sa comenteze si sa ia parte la discutiile de pe blog, dar poate cu timpul voi avea noroc si de ei. De exemplu, sunt urmarit de foarte multi prieteni, familie, colegi, unii ma citesc chiar in fiecare zi, doar ca acestia nu comenteaza, pur si simplu imi spun in fata parerea lor, ori ma suna sau vorbim prin alte circumstante.

   • Răspunde

    Lucian, bine zis sa comenteze. A arunca o fraza/propozitie la fiecare articol nu inseamna comentat. Mie una nu imi place asta. Se vede cand omul se implica si cand nu.
    Noi, bloggerii ne dorim sa fim cititi, dar mai ales comentati. Trebuie sa stii si ce tip de comentatori sa-ti atragi. Daca pe tine te multumeste ce ai acum…

    Desigur, e importanta si cantitatea, dar mai ales calitatea. Parerea mea.

    Ti-am spus chestia asta pentru ca te vad extrem de pasionat de blogging si de succes. Si eu am pe blog oameni care scriu sa se afle in treaba, asa, doua randuri. Oameni buni, in primul rand scrieti pentru voi, daca pe noi nu dati nici doi bani! E imaginea voastra in joc! Am ajuns la concluzia ca nu le pasa. Ei bine mie imi pasa enorm. Nu pot sa scriu o fraza la un articol care propune un subiect interesant, serios. Daca nu ai timp, scrie cand ai timp! Daca nu ai timp, lasa-te de meserie. Aviz amatorilor.

    Desigur, si acum ma repet, la articolele complet aiurea, scrise fara cap si coada, comentez si eu o fraza doua. Dar aici se propun teme serioase. Toate articolele tale se termina cu o intrebare!

    • Răspunde

     Asta niciodata nu am putut intelege, de ce la un articol, cand chiar discut ceva foarte serios primesc comentarii care spun ca este bun articolul meu, pe mine nu ma intereseaza neaparat aprecierile lui, ci parerea lui. Eu am adoptat partea cu intrebarile la sfarsitul articolului special pentru a se putea face o comunicare mai aparte, pentru a avea cititorul ce sa raspunda, iar de cele mai multe ori eu in articol imi spun parerea, iar eu defapt astept parerile celorlalti la comentariile mele, chiar daca au aceeasi parere cu mine sau nu, dar mai rar se intampla asa, am parte de asa ceva de la abia 2-3 oameni 🙁

 3. Răspunde

  Cred ca un blogger bun poate determina cititorii sa faca un anumit lucru, dar nu le poate schimba caracterul, mentalitatea…
  Nice, este o perioada ciudata, in care chiar si cei care nu sunt in concediu tot au senzatia ca este vacanta. Printre prietenii mei bloggeri sunt multi care au luat pauza…

 4. Răspunde

  Pai bloggeri se pot schimba intre ei. Un incepator poate urma drumul unuia deja experimentat in acest domeniu. Se lasa influentat ori din propria initiativa, ori fara sa-si dea seama.
  Bloggerul necunoscut nu are acest noroc, nu poate influenta, pentru ca in primul rand… nu are pe cine. Insa asta nu inseamna ca in timp nu poate face ceva…

 5. Răspunde

  A-lister sau nu, atunci cand scrii cv trebuie sa fi atent. Unii oameni sunt usor influentabili, iar ceea ce citesc ei o pot lua de bune.

 6. Răspunde

  Daca te implici mai mult daca ne implicam mai mult se poate daca asteptam sa cada para malaiata nu se intampla nimic…

 7. Răspunde

  Sa iti zic ceva, DA! Eu sunt praf in lumea asta si pot sa spun ca se poate face ceva daca iti merge capul. Ei da, am uitat ceva, paste fericit!

 8. Răspunde

  nu pot sti decat daca apar oameni care sa-mi transmita asta… probabil au fost cateva cazuri mai izolate.
  Acum sper ca am reusit sa aduc o parte pozitiva in vietile oamenilor.

 9. Răspunde

  Lucrurile se schimba daca sunt mai multi oameni care rezoneaza cu ideea. Degeaba vrei tu sa mananci gogosi cu ciocolata daca la restul ne place vanilia 😀

 10. Răspunde

  Si mai adaug si faptul ca nu are deloc importanta cine ce scoate pe gura, atata timp cat, cum am spus, altii (intr-un numar considerabil) rezoneaza cu ideea.

 11. Răspunde

  Depinde ce oferi si mai putin cat oferi. Daca blogul are calitate si am ce citii, categoric o sa il citesc frecvent, o sa-l comentez si o sa-l urmaresc si in retelele de socializare. Nu e important sa adaugi 5 articole zilnice fara pic de sens sau fara calitate, e mult mai important sa-ti fidelizezi cititorii prin continut bun.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *