Cat de reala sa fie emisiunea Vax Populi?

Cu siguranţă nu este om pe tot internetul ăsta românesc care să nu se fi uitat cel puţin o dată la un videoclip de la Vax Populi. Emisiunea aceea în care un reporter întreabă lumea pe stradă (prin sate, mai exact) anumite trebuşoare care ar trebui ştiute cam de fiecare dintre noi.

Însă, după umila mea părere, întreaga emisiune nu este chiar atât de transparentă pe cât am crede. Din câte se poate observa, oamenii sunt aleşi cu o atenţie sporită înainte de a fi intervievaţi, adică să fim serioşi, foarte puţini din cei ce apar în emisiunea Vax Populi au o înfăţişare de intelectuali.

Majoritatea sunt agramaţi la maxim, au foarte puţine clase şi provin dintr-un mediu rural. Posibil să existe şi genii în mediul rural, dar eu nu am auzit nimic de ei, adică nimeni nu-i promovează, tot cei de la Vax Populi sunt promovaţi.

Acum poate credeţi că am ceva cu formatul emisiunii, ţin să evidenţiez faptul că râd şi mă minunez aproape la fiecare episod, sunt abonat la canalul de Youtube de ceva timp şi nu ratez niciun videoclip, însă prea mi se pare că unele secvenţe sunt puţin mai exagerate.

Ca orice alt show, nu se ştie niciodată întrebarea adevărată pe care reporterul a adresat-o persoanei în cauză, se poate ca întrebarea să fie rotită în aşa fel încât să te încurce şi să nu ai şanse reale să dai un răspuns valid. Încă de acum câţiva ani am învăţat că nu orice apare la TV sau pe internet este şi adevărat, de aceea nu mă apuc să judec protagoniştii emisiunii Vax Populi.

Sunt mai mult ca sigur că se montează imaginile cu mare grijă, întrebările sunt foarte bine structurate, iar persoanele sunt găsite după îndelungi căutări.

“Cum se numeşte ţara noastră?” este ultimul videoclip viralizat, să fie el chiar 100% real?

Mă îndoiesc.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *