Cand mai lasam telefonul?

Tipul ăsta, Gary Turk a reuşit să pună un mare semn de întrebare în rândul ăstora ca noi cărora ne place să navigăm prin mediul online. Am văzut foarte multe reacţii, majoritatea sunt pro, însă mai există şi persoane care îl consideră ipocrit pe tipul nostru, chiar dacă mesajul este adevărat.

Nici nu ştiu ce să zic, are toate argumentele la el. Nu ne mai dăm seama că suntem prinşi într-o altă lume, iar acum pot spune că sunt din ce în ce mai multe persoane care îşi petrec viaţa pe partea cealaltă a baricadei. Şi da, dragi bloggeri, la voi mă refer…nu-mi vine să cred că sunt mulţi care nici măcar la poze nu pot să ridice ochii din laptop sau smartphone.

Lăsaţi internetul ăla măcar pentru câteva ore, serios acum. Nu de altceva, dar când mă mai uit la pozele de pe la întâlnirile cu bloggeri observ că mai nimeni nu are capul îndreptat înspre altcineva. Şi este de remarcat mai ales de cei din exterior, “mda, doar nişte dependenţi”.

Şi poate pentru unii este bună o astfel de soluţie.

8 Comments

 1. Răspunde

  nu pot să zic decât că este foarte emoționant clipul. iar eu sunt de aceeași părere cu tine. încep să urăsc să ies dimineața la cafea cu prietenii și să-i văd pe toți cu nasul în telefon. uneori îi mai trag de urechi și le zic să le mai lase. eu neffind utilizator facebook mă bucur ceva mai mult de viață decât o fac ei.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Ca tot am deschis capitolul Facebook, lumea-i mai preocupata sa dea check-in decat de iesirea propriu-zisa.

 2. Răspunde

  Si eu am momente cand nu las telefonul poate si 2 ore din mana pentru ca vorbesc cu cineva pe WhatsApp de exemplu, asta nu inseamna ca sunt dependent de telefon.

  Ca exista persoane care verifica Facebooku’, Instagramu’ si Forsqueru’ din minut in minut, asta e altceva.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Cand iesi cu cineva in oras esti cu acel cineva, nu cu toti prietenii, eu asta nu pot sa inteleg.

 3. Răspunde

  Dependența asta e exagerată. Pe vremuri nu aveam telefon și îmi era bine fără. Acum, dacă nu l-aș avea, parcă mi-ar lipsi ceva. Dorința asta absurdă de a-l verifica deși nu auzim niște sunete (nici de apel nici de mesaj) e tot mai mare. Suntem sclavii telefonului. Nu noi îl dominăm, ci el pe noi. Când am ieșit oare undeva fără telefon? Când l-am lăsat acasă și am plecat așa pur și simplu? Eu nu mai țin minte.
  Avem tendința mereu de a-l avea în fața noastră, de a-l butona, de a face ceva cu el, chiar dacă suntem cu oameni la masă, chiar dacă … Noi nu ne dăm seama, dar arătăm penibil în ipostaza respectivă.
  Nu e de mirare că mulți oameni se lovesc de alții pe stradă de exemplu. Având degetele pe telefon sau privirea îndreptată spre el, tot ceea ce e în jurul nostru e inexistent.
  Se spune că evoluăm dar de fapt avem parte de efectul invers în care ne lăsăm conduși și controlați de un mic device.
  Dacă am putea să îl controlăm noi, abia atunci am putea fi în stare ne ridicăm privirile, să îl lăsăm acasă sau undeva prin buzunar (cu sunetul setat la un volum foarte mic) și să vedem ceea ce nu mai reuși să vedem de atâta timp: ceea ce ne înconjoară.
  Recunosc, tendința asta de a butona telefonul o am și eu dar, încerc pe cât posibil să o fac cât mai rar. De asta e foarte bun un ceas de mână de exemplu, ca să nu te mai uiți la ceasul de la telefon. Mulți o facem. Chiar și involuntar. Se mai întâmplă să ne uităm la ceasul de la telefon iar după dacă am fi întrebați „cât e ceasul?”, să nu știm să răspundem. Asta pune un mare semn de întrebare: oare chiar atât de mare nevoie avem de un telefon?

  • Luci Florescu

   Răspunde

   La un moment dat se zicea ca este o necesitate, pana la urma asta este, nu mai poti sa pleci de acasa fara telefon, poate suna absurd acum sa nu il porti peste tot cu tine.

   Daca acum este asa, sunt curios peste alti 5 ani cum va fi cu adevarat.

 4. Răspunde

  E trist ca ne-am invatat sa socializa mai mult in mediul virtual. Eu desi muncesc in online, cand am plecat de la birou pur si simplu incerc sa ma detasez pe cat posibil de facebook si alte chestiuni asemanatoare.

  Mail-ul ce-l mai verific din cand in cand.

 5. Răspunde

  Trebuie evitat mentinerea permanenta a telefonului langa cap,deoarece este aparat electric, si contine radiatii, risti sa te inbolnavesti tu si chiar copii tai

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *