Camataria ajunsa si pe internet

Toată lumea-i sătulă de creditele acordate de bănci, iar din câte se poate observa, microcreditele au început să fie din ce în ce mai pe placul tuturor.

baniMicrocreditele astea se obţin foarte rapid, iar ele au avantajul că poţi lua sume relativ mici, chiar şi 200 de lei dacă ai nevoie urgent. Sunt mai multe posibilităţi de rabursare, ba mai mult, poţi acorda suma în 15, 30 sau în alte cazuri, chiar în 45 de zile. Evident, plătind o dobândă despre care discutăm în rândurile următoare.

Totul sună atât de roz. Ai o problemă neprevăzută, prietenii parcă au intrat în pământ, familia nu mai răspunde la telefon, iar, din păcate, nu poţi să stai nici la muncă suplimentar pentru a face rost de mai mulţi bani pentru problema recent apărută.

Prima variantă, care cred eu că este exclusă, este să te duci la cămătari. Dar după cum bine cunoaştem, iei 1 leu şi dai 100.

Aşa a ajuns şi cămătăria asta pe internet. Ferratum este un site care acordă microcredite, totul este foarte rapid, pac pac, mergi la o sucursală CEC şi ţi-ai luat banii. Totul este rapid, nici nu vă vine a crede.

Însă când va trebui să returnezi banii înapoi te vei zgâria pe ochi de zeci de ori.

Spre exemplu, să zicem că luăm un microcredit de 1000 de lei. Totul este ok, ne facem nevoile, iar mai apoi avem 3 variante de rambursare.

  1. Dacă dai banii în 15 zile, vei avea de plătit 1209 lei.
  2. Dacă dai banii în 30 de zile, vei avea de plătit 1359 de lei.
  3. Iar dacă rambursezi banii în 45 de zile, vei plăti doar 1479 de lei. Deci da, veţi plăti doar 479 pentru un microcredit 1000 de lei.

Eu zic că asta-i cămătărie pe faţă. Acum no, poate greşesc.

*O altă părere aveţi la Ariel.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *