Bloggingul este un maraton, nu un sprint

Cu siguranţă sunt mulţi cei care au cerut cel puţin o dată de la un blogger mai mare ceva sfaturi despre evoluţia lui, aşa am făcut şi eu. Nu a trecut foarte mult timp de atunci. Dar pot spune că am primit un răspuns care spune multe, “Bloggingul este un maraton, nu un sprint”, venit bineînţeles de la cel mai utilizat blogger, aşa ca să luăm aminte.

Bloggingul este un maraton, nu un sprint

De când am eu blogul (sună de parcă e de-o viaţă) am avut perioade în care alergam la maraton neîncetat, aveam forţa, energia şi optimismul de care aveam nevoie. Mergeam înainte, aveam zile bune şi zile rele, dar cu timpul au apărut pauzele, aveam nevoie de câteva clipe pentru a mă vitaliza. După pauze au apărut absenţe tot mai lungi, iar mai apoi a dispărut disponibilitatea mea de a mă îndrepta mai mult spre viitorul “carierei” mele de blogger. Doream să fiu cunoscut, să am prieteni, să am discuţii pe blog, dar lucrurile astea-s pentru cei ce luptă, iar un luptător adevărat este un maratonist adevărat. Oare un blogger adevărat este un maratonist adevărat?

Lucrul acesta trebuie să-l aflăm împreună. Orice lucru fain are alături oameni faini. De ce să nu formăm o gaşcă de maratonişti care să umple blogosfera de lucruri faine. De ce nu acum?

Vreau să am un grup de prieteni blogosferici care să se respecte, să se citească, să se sfătuiască. Eu aş renunţa la individualismul meu, este de remarcat faptul că sunt oameni care fac lucruri extraordinare, dar ce s-ar întâmpla dacă ar exista un grup care să conţină astfel de oameni?

GATA cu întrebările. Să trecem la treabă. Vreau să vă treceţi mai jos cei care doriţi să deveniţi maratonişti blogosferici, doar să comentaţi şi să spuneţi că doriţi acest lucru, iar peste un an, doi sau zece, noi, maratoniştii, să ne uităm înapoi să vedem dacă ne-am îndeplinit obiectivele, iar dacă totul decurge aşa cum trebuie, să zâmbim.

Deci, cine se bagă? Nu uitaţi, bloggingul este un maraton, nu un sprint.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *