Bloggingul este un maraton, nu un sprint

Cu siguranţă sunt mulţi cei care au cerut cel puţin o dată de la un blogger mai mare ceva sfaturi despre evoluţia lui, aşa am făcut şi eu. Nu a trecut foarte mult timp de atunci. Dar pot spune că am primit un răspuns care spune multe, “Bloggingul este un maraton, nu un sprint”, venit bineînţeles de la cel mai utilizat blogger, aşa ca să luăm aminte.

Bloggingul este un maraton, nu un sprint

De când am eu blogul (sună de parcă e de-o viaţă) am avut perioade în care alergam la maraton neîncetat, aveam forţa, energia şi optimismul de care aveam nevoie. Mergeam înainte, aveam zile bune şi zile rele, dar cu timpul au apărut pauzele, aveam nevoie de câteva clipe pentru a mă vitaliza. După pauze au apărut absenţe tot mai lungi, iar mai apoi a dispărut disponibilitatea mea de a mă îndrepta mai mult spre viitorul “carierei” mele de blogger. Doream să fiu cunoscut, să am prieteni, să am discuţii pe blog, dar lucrurile astea-s pentru cei ce luptă, iar un luptător adevărat este un maratonist adevărat. Oare un blogger adevărat este un maratonist adevărat?

Lucrul acesta trebuie să-l aflăm împreună. Orice lucru fain are alături oameni faini. De ce să nu formăm o gaşcă de maratonişti care să umple blogosfera de lucruri faine. De ce nu acum?

Vreau să am un grup de prieteni blogosferici care să se respecte, să se citească, să se sfătuiască. Eu aş renunţa la individualismul meu, este de remarcat faptul că sunt oameni care fac lucruri extraordinare, dar ce s-ar întâmpla dacă ar exista un grup care să conţină astfel de oameni?

GATA cu întrebările. Să trecem la treabă. Vreau să vă treceţi mai jos cei care doriţi să deveniţi maratonişti blogosferici, doar să comentaţi şi să spuneţi că doriţi acest lucru, iar peste un an, doi sau zece, noi, maratoniştii, să ne uităm înapoi să vedem dacă ne-am îndeplinit obiectivele, iar dacă totul decurge aşa cum trebuie, să zâmbim.

Deci, cine se bagă? Nu uitaţi, bloggingul este un maraton, nu un sprint.

17 Comments

 1. Răspunde

  Orice faci e mai frumos daca ai oameni cu aceeasi pasiune alaturi de tine, iar bloggingul nu face exceptie. La inceput si eu eram individualista cum ar veni, scriam pe blog si atat.
  De ceva timp am inceput sa simt nevoia de a cunoaste alti bloggeri, de a vorbi cu ei, astfel am intrat in diferite grupuri de bloggeri pe facebook, dar lucrurile nu tineau prea mult si fiecare incepea sa-si promoveze doar blogul lui si atat.
  Astfel ne-a venit ideea de a crea un nou grup, in care sa intram doar cei care vrem sa socializam, sa ne sfatuim in legatura cu blogul, sa ne imprietenim. Nu suntem multi in grupul respectiv, dar daca lucrurile merg bine ne mai putem aduna, nu-i problema.
  Daca vrei si tu, eu te invit sa intrii si tu la noi in grup. La fel, daca mai sunt doritori. 🙂

   • Răspunde

    Se mai intampla 😀

    Da, e faina si socializarea asta, dar nu la grupul Blogopedia te referi?

    Apropo, sper sa te tina bloggingul, iar peste un an sa vedem ca am facut progrese, amandoi :). Te mai astept pe aici.

    • Răspunde

     Nope, am observat ca nici acolo nu mai e activitate. De alt grup zic 🙂

     Sper sa ne tina pe amandoi bloggingul, e o activitate frumoasa.

     Iar pe aici mai trec uneori, dar fara sa las urme. 😉

     • Ma bucur atunci. Sunt curios de grupul acela, vreau sa vad ce e pe acolo 🙂

     • Pai atunci asteapta cateva secunde :)))

 2. Răspunde

  Cand am lansat blogul incearcam sa scriu zilnic. Greseala a fost ca mi-am disipat efortul si am tot schimbat nisa – economic, calatorii. Acum sunt in special pe carti si mi se pare OK, desi interactiunea cu cititorii este mai mica decat pe alte nise.

  • Răspunde

   Intr-un timp doream si eu sa-mi deschid un blog de nisa asemanator cu cafeacutaifas.ro, dar am renuntat. Hmm, mie mi se pare o nisa super potrivita, adica nu mi-as imagina blogul intr-o alta sfera 🙂

   • Răspunde

    E o nisa potrivita, in sensul ca poti sa scrii chiar cu placere.

    • Răspunde

     Chiar asa este. Mai am si eu cateva recenzii pe blog, dar nu foarte reusite. Am zis sa raman special sa nu trebuiasca sa ma impart ulterior in foarte multe locuri, adica sunt aproape sigur ca nu prea aveam sanse foarte mari cu un alt “proiect”.

 3. Răspunde

  Sprint, maraton … chestii grele.
  Merge si pas cu pas, dar cu pauze cat mai mici 🙂

 4. Pingback: Bloggingul nu este o cursa

 5. Pingback: Recomandări #2 | Clau.EU

 6. Pingback: 10 articole pe care orice blogger le poate publica

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *