Blogger de capitala

Astazi am si primul guest post de pe blogul meu, il am ca prim “invitat” pe Emil Calinescu, care dezbate o tema care m-a interesat foarte mult 🙂

Interactiunile dintre bloggeri, offline sau online, sunt foarte importante in blogging. Un blogger inchis intr-un bol de sticla nu valoreaza aproape nimic. Un blogger activ, care socializeaza mult cu colegii sai bloggeri, inseamna cu adevarat ceva. Discutia pe care vreau s-o generez este insa alta: cat de avantajati sunt cei care au statutul de blogger de capitala? Pai sa vedem cateva mari avantaje:

  1. Conferintele cele mai multe sunt in capitala. Fie ca vorbim de cele “clasice”, cum ar fi RoBlogFest, WebStock ori Social Media Summit (care are insa si ceva pui), toate sunt in Bucuresti. Sa nu zic despre Open Connect, care tot din capitala a pornit. E clar ca aici ai cele mai multe posibilitati de socializare.
  2. Daca e sa ne referim la filme, vizionarile de presa si avanpremierele “tari” sunt tot in Bucuresti. Multi bloggeri din provincie nu au auzit de asa ceva, n-au fost niciodata la chestii de genul. Unii chiar ma invidiaza pentru ca eu am parte de asa ceva.
  3. Tot legat de filme, Bucurestiul e plin si de festivaluri de film. A fost Cinepolitica, a fost B-est, va urma Anim’est. Ok, cel mai mare este TIFF (in Cluj), insa ca numar sunt mai multe in Bucuresti.
  4. Tot in domeniul culturii, in Bucuresti avem parte de cele mai multe concerte (cand o trupa vine sa concerteze in Romania vine in peste 60% din cazuri in Bucuresti), cele mai multe teatre si cele mai multe meciuri de fotbal tari. Finala Europa league a fost in Bucuresti. Asta desi CFR Clujul a adus si ea echipe bune pe propriul stadion.

 Un blogger de capitala are insa un dezavantaj: are concurenta. Un blogger de Targu Mures, unul de Slatina, unul de Pitesti, s-ar putea sa fie din acest punct de vedere avantajati. Chiar ma gandisem la un moment dat cum ar fi sa ma mut inapoi in Slatina mea natala si sa devin bloggerul oficial al Slatinei? Sa fiu nelipsit de la absolut toate evenimentele din acel oras… Ar fi o experienta interesanta insa nu stiu cat de rentabila ar fi.

Per total insa nu e chiar nasol sa fii blogger de capitala. Dimpotriva as putea spune.

Sa ma prezint totusi la final: Emil Calinescu ma numesc si momentan detin 3 bloguri: http://emilcalinescu.eu/, http://www.minunat.eu/ si http://emilstudentulminune.wordpress.com/ . Geografic, sunt nascut la Slatina, insa de la 7 ani m-am mutat in Bucuresti; pe scurt: nascut in Oltenia, crescut si educat in Pantelimon.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *