Bliss, un film bun difuzat de Amazon Prime

Dupa Another Earth si I Origins, Mike Cahill face parte din acei creatori intriganti, care se afla la jumatatea drumului dintre science-fiction si poezie. Realizatorul se reintoarce pe Amazon Prime pentru o noua aventura care ii pune in scena pe Owen Wilson si Salma Hayek, aventura denumita Bliss.

Realitatea nu mai este ce era odata. Mai rau ca o pandemie, mai deprimant ca o armata de masuri sanitare, un barbat recent divortat intelege in cele din urma ca existenta sa ar putea fi o simpla simulare.

Realitatea si iluzia se amesteca, in timp ce barbatul incearca sa deosebeasca realul de imaginar si se afunda din ce in ce mai tare intr-un mister adanc. Iata care este punctul de plecare al filmului Bliss care se situeaza inca din primele momente in linia fimelor precedente oferite de Mike Cahill.

Prins la mijloc intre doua vise, Greg incepe sa se intrebe la ce ar trebui sa renunte. La promisiunea facuta recent lui Isabel? La dragostea fiicei sale?

Chiar daca nu poate sa distinga adevaratul de fals, chiar daca inima sa este manipulabila cu usurinta, cum ar puta sa isi exprime in aceasta situatie sentimentele si, in cele din urma sa aiba grija de ai sai? Filmul ne prezinta cele mai bune momente din viata sa.

Din pacate, filmul lui Cahill nu se deruleaza in intregime la domiciliu. Precedentele sale lung-metraje, doua la numar, oricat de imperfecte si de fragile ar fi, poarta fara indoiala marca creatorului lor si seduc spectatorii prin singularitatea lor. Insa Bliss risca o schema putin diferita, cea a simularii, extrem de draga lui Phill K.Dick.

Filmului Bliss ii lipseste ingredientul esential care l-ar fi facut mai interesant decat predecesorii sai: preferinta pentru elementele stranii care ar putea sa divagheze spre bizar, ridicol chiar, insa i-ar fi oferit o nota de umanitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?