Azi am dat prima simulare pentru BAC

Poate nu toată lumea este la curent cu ce se mai întâmplă prin sistemul de învăţământ, aşa că, ţin să vă anunţ că din acest an şi elevii de clasa a XI-a vor susţine simularea examenului de bacalaureat în compania celor din clasele a XII-a.

După spusele celor din minister, această simulare are ca scop: “familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.”

Trecând peste, eu vreau să vorbesc mai mult despre ceea ce mă interesează mai mult, adică simularea celor din clasa a XI-a. Noi am dat astăzi simularea la limba şi literatura română amestecaţi cu ăştia mai mari care vor susţine peste câteva luni examenul de bacalaureat, pot spune un singur lucru, indiferenţă şi nepăsarea primează.

Din câte am observat eu chiar cei din a XII-a nu au acordat o atenţie prea mare pentru simulări, până la urmă sunt doar nişte simulări, notele nu se trec în catalog, de unde rezultă bineînţeles interes 0. Din punctul meu de vedere simulările sunt fără rost pentru că nu mă ajută cu prea multe lucruri, adică mă pot autoevalua în multe alte moduri, mai ales că la clasă se pune şi ceva accent pe realizarea de subiecte.

Acum vine întrebarea mea, dacă cei mai mari că noi nu acordă atenţie, atunci noi ce să mai facem? Eu personal am scris tot ce am ştiut, doar aşa, să îmi etalez nivelul, dar sunt foarte mulţi care au părăsit sala de examen după o oră de la începerea acestuia, păi cât poţi scrie în 60 de minute? Este un text argumentativ de redactat care trebuie să aibă 150-300 de cuvinte, dar şi un eseu care să aibă minim 600 de cuvinte, unde mai adaugi şi subiectul I unde mai trebuie puţină gândire…cum faci atâtea lucruri în 60 de minute? No, trageţi voi concluzia….

Aceasta este varianta pe care am primit-o eu, este cea pentru clasa a XI-a la profilul real, da, de anul trecut se fac subiecte diferenţiate.

subiecte bac

subiecte bac

Avem şi baremul:

baremxireal1

baremxireal2

 

Trecând peste, pot spune că subiectul prezent mai sus este unul de tip mediu, adică mi se pare unul la care se poate lua lejer o notă mare dacă îţi dai foarte mult interesul. Subiectul I este clasic, la Subiectul al II-lea pot spune că am picat într-o oarecare măsură pe subiect, adică trebuia să scriem impactul reţelelor de socializare asupra tinerilor (un fleac), iar la Subiectul al III-lea am fost cam surprins, se tot auzea că va fi sigur Eminescu, dar a picat altceva, asta este până la urmă, sunt foarte curios de nota pe care o voi primi.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *