Autocenzura fata de f…i

Ce nu suport când nu sunt lăsat să spun niște chestii, când cu adevărat îmi dau tot interesul și sunt întrerupt de niște băgăcioși, în special cel care corectează. Spre exemplu am un proiect, spun prima propoziție și deja sunt întrerupt și mă întreabă de ce am ales asta, de ce nu am făcut altfel și de ce nu spun altfel, nu sunt lăsat să-mi duc gândurile până la capăt. Aceste persoane poartă rolul de cârcotași pentru mine, dar nu chiar cârcotași, eu îi consider niște oameni care nu sunt băgați în seamă iar singura lor apariție ar fi să încurce omul sau să se dea deștept când nu ar trebui, când toată lumea se comportă normal, respectivii se cred peste normă.

Las toate lucrurile astea să nu mă afecteze, încerc să mă refac după ce m-am enervat (când cineva se dă deștept iar defapt e prost mă enervez foarte tare), cu adevărat las să cred că a fost un moment care nu se va repeta și încerc să îmi reiau propoziția de la început, o continui, mai zic două trei cuvinte și iar sunt întrerupt din aceleași motive, pentru că persoana nu-și poate ține gura până să termin, nu degeaba întrebările sau comentarile se pun la sfârșit, să nu încurce pe săracu om care încearcă să lege 3 fraze.

Iar articolul meu se întrerupe aici, cam sec totuși, cum spune și Pato pe blogul său, odată ce un blogger iese din anonimat și este cunoscut de foarte multe persoane din offline se autocenzurează, încearcă să nu lase exemple pe față și să spună exact ce dorește, asta depinde de fiecare totuși. Dar de cele mai multe ori nu doresc să întru în treburi în care nu ar trebui, dar peste 2-3 ani cu siguranță îmi voi aduce aminte de aceste momente de cenzură, voi lasă totul pe față, probabil nu voi mai avea anumite retineri…dar am auzit acum câteva zile că cineva care reușește să exprime ceva fără exemple și să facă pe cititor să înțeleagă tot ce a dorit acesta să spună, acesta este un adevărat profesionist în așa ceva.

 Voi aveți rețineri când doriți să povestiți ceva din offline?

9 Comments

 1. Răspunde

  Autocenzura e mai rea decat fosta cenzura comunista pentru ca pe cea comunista te straduiai sa o ocolesti pe cand ce iti impui tu singur nu prea mai ai cum sa ocolesti.

 2. Răspunde

  Aaa sa nu mai zic ca la un moment dat “carcotasii” o sa realizeze ca le-ai putea fi de folos… si incearca sa profite. Oamenii astia sunt fara Dumnezeu :D, nu-s cei care conteaza insa nu poti sa zici ca nu te afecteaza.
  Chiar de ai crede asta tot te afecteaza si cand vei gasi maturitatea necesara o sa realizezi si asta, doar ca idiotii tot idioti sunt ori ca-s rau voitori, ori ca-s prosti nu conteaza.

 3. Răspunde

  E opinia ta. Crede-ma ca esti mai apreciat daca spui lucrurilor pe nume.

 4. Răspunde

  Da, nu vreau sub nicio forma sa discut despre jobul meu. Prea multe prejudecati pe aici si nu am chef de convulsii blogosferice, de certuri si razboaie. Cei din categoria mea socio-profesionala nu sunt bine vazuti. Asta pentru ca fie habar nu au cu ce se mananca meseria asta, fie sunt de cealalta parte a baricadei.Si nici de relatia mea amoroasa nu am chef sa scriu articole. Prefer sa o pastrez doar pentru noi doi(iubitul citeste tot).

  • Răspunde

   Inteleg cum este, unele lucruri nu trebuie discutate. In zilele noastre sunt persoane foarte ciudate care nu inteleg intotdeauna ceea ce trebuie si interpreteaza cum doresc, fiecare ce doreste sa culeaga dintr-un articol, de aceea de multe ori prefer sa ma autocenzurez si sa nu dau exemple pe fata, ci doar fapta in sine sau tipul de personalitate.

 5. Răspunde

  Tot timpul exista retineri. Pana la urma povesteti unui public pe care nu il cunosti si te poate cataloga in toate modurile.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *