Astazi ceva usor, atestatul de la informatica

La sfârşitul clasei a XII-a, mai spre final elevii se pregătesc pentru dobândirea atestatului de informatică. Un atestat pe care îl cam promovează toată lumea.

Examenul pentru obţinerea lui este împărţit în două, partea teoretică (dacă-i putem spune aşa), acolo unde se dau nişte examene: ceva în Word, o problemă în C++, iar o alta în FoxPro.

Ei bine, la examenele de faţă se mai adaugă o lucrare practică, în general toată lumea optează să facă un site.

Nu ştiu cum se face, dar toţi au site-ul făcut atunci când trebuie să-l prezinte. Chiar dacă în anii de studiu nimeni nu a învăţat pe nimeni cum se face un site.

Aici intervine problema, proiectele astea care sunt aduse în faţa comisiei îmi inspiră greaţă. Toate paginile web arată de parcă sunt făcute în anii 2000, urâte ca un şobolan mort, iar de funcţionalităţi nu mai spun. Sunt urâte, ce să mai, dacă ar fi să intri pe un site ca ăla cu siguranţă rămâi şocat.

Dar nici asta nu contează, contează faptul că majoritatea îşi cumpără de-a gata site-ul şi partea scrisă de pe net, sau de la un prieten mai şmecher care se descurcă binişor în perioada asta. Eşti chiar boss acum dacă ai timp şi chef de nişte bani, vin clienţii pe bandă rulantă.

Iar ca şi o încheiere, o companie serioasă cu siguranţă ştie ce este de capul atestatelor ăstora.

5 Comments

 1. Răspunde

  Noua ne-a zis profesoara de informatica anu’ trecut cum se face un site/o pagina principala. Toti aveau o pagina alba cu un text, eu aveam o frumusete de site. Cu css frumos, aranjat, div-urile la locul lor, niste inputuri, niste imagini si iconite, un logo si alte “smecherii”. Aia se uita cu gura cascata, astia se uita mirati la mine. Da, astia sunt aia ce vor cumpara site-uri in a 12-a, astia, ce raman masca ca exista asa ceva, ramand la statusul de stat pe facebook si urmarit filme pe net.

 2. Răspunde

  Sunt atâtea templateuri simple si frumoase pe net. Eu trebuia sa particip la un concurs si mi-a fost lene. Acuma regret ca n-am participat.

  Profă de info văzuse că am blog si mi-a propus să particip.

 3. Răspunde

  Fiica’mea a terminat in clasa a XI-cea (anul acesta) la voi la liceu un curs platit de informatica CertiPort (www.certiport.com) in urma caruia a obtinut o diploma care a venit direct din SUA (Utah) certificata IC3 recunoscuta international. A dat examene la 3 module si a obtinut o atestare pentru toate 3. La voi in clasa nu a venit Horatiu sa va cheme la acest curs prin clasa a XI-cea? Nu prea imi vine sa cred ca nu a fost … pacat ca nu l’ai facut pentru ca merita sa il faci in locul acelei banale si inutile atestari de la finalul anului.

  • Răspunde

   Am facut si eu acel curs, chiar am scris si aici pe blog despre IC3. Insa el nu inlocuieste atestatul la informatica, ci doar competentele digitale care se dau in timpul bacalaureatului.

 4. Your comment is awaiting moderation.
  Răspunde

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *