Astazi ceva usor, atestatul de la informatica

La sfârşitul clasei a XII-a, mai spre final elevii se pregătesc pentru dobândirea atestatului de informatică. Un atestat pe care îl cam promovează toată lumea.

Examenul pentru obţinerea lui este împărţit în două, partea teoretică (dacă-i putem spune aşa), acolo unde se dau nişte examene: ceva în Word, o problemă în C++, iar o alta în FoxPro.

Ei bine, la examenele de faţă se mai adaugă o lucrare practică, în general toată lumea optează să facă un site.

Nu ştiu cum se face, dar toţi au site-ul făcut atunci când trebuie să-l prezinte. Chiar dacă în anii de studiu nimeni nu a învăţat pe nimeni cum se face un site.

Aici intervine problema, proiectele astea care sunt aduse în faţa comisiei îmi inspiră greaţă. Toate paginile web arată de parcă sunt făcute în anii 2000, urâte ca un şobolan mort, iar de funcţionalităţi nu mai spun. Sunt urâte, ce să mai, dacă ar fi să intri pe un site ca ăla cu siguranţă rămâi şocat.

Dar nici asta nu contează, contează faptul că majoritatea îşi cumpără de-a gata site-ul şi partea scrisă de pe net, sau de la un prieten mai şmecher care se descurcă binişor în perioada asta. Eşti chiar boss acum dacă ai timp şi chef de nişte bani, vin clienţii pe bandă rulantă.

Iar ca şi o încheiere, o companie serioasă cu siguranţă ştie ce este de capul atestatelor ăstora.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *