Am testat Ubuntu

Azi am început să experimentez un nou sistem de operare, după ce mai mulţi mi-au spus despre Ubuntu şi despre cum rulează el. Am văzut că-i mai fac reclamă şi pe la televizor, aşa că m-am decis să încerc şi eu să văd dacă mă descurc sau voi trece înapoi la Windows. Din ce am testat până acum nu sunt foarte mulţumit de el, mi se pare mult prea complicat şi nu cred că este dedicat pentru mine, este ceva mai mult, ca să poţi să te descurci cu el trebuie să înveţi o grămadă de lucruri noi, lucruri elementare care la Windows sunt de asemenea dar parcă sunt în sânge.

Nu-mi place pentru că nu sunt foarte multe programe care rulează pe Ubuntu, dar din câte am citit pe mai multe forumuri există nişte programe care convertesc din .exe la .deb sau ceva asemănător pentru a se putea instala programul pe Ubuntu. Altă treaba care nu-mi place este că bara care seamănă foarte mult cu cea de la Windows, aceea cu Start este în stânga, nu-i nimic grav, dar nu sunt obişnuit cu ea şi mi se pare că nu acolo este locul ei, am o stare de ameţeală când navighez acum, parcă nu e locul meu.

Poate mai testez câteva zile Ubuntu, dar cel mai probabil voi reveni la Windows 🙂 Vă recomand şi vouă dacă nu aveţi ce face într-o zi, poate vouă vă place !

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *