Ajutor! Ajută-te singur…

Astăzi am să vă povestesc o întâmplare made in Romania. Nu știu dacă v-am spus, dacă nu știți vă zic acum, eu stau la casă, nu asta e relevant acum, doar întâmplarea care doresc să o spun. Astăzi în jurul orelor 14-15, lumea era în maxi-taxi pentru a se duce acasă, localnicii erau liniștiți, credeau că nimic rău nu se poate întâmpla, erau împreună și doar se cunosc de o viață, ei defapt fiind și vecinii mei. Acțiunea propriu zisă începe când doi țigani, nu rromi sunt țigani, au urcat în mașină și i-au spus șoferului că are mașina lovită, unul dintre ei coboară cu șoferul să îi arate unde este lovită mașina iar celălalt a rămas în mașină, după câteva momente cel din mașină dispare, nu se face singur dispărut pentru că acesta este nevăzut împreună cu prietenul său și mai au alături și geanta șoferului. Din nefericire în acea geantă erau actele șoferului și evident o sumă de bani, omul avea și el de plătit anumite taxe, rate, etc. Totul pare oarecum normal, referindu-mă la normal este că această întâmplare pare a furt clar, problema intervine atunci când sunt implicați și oamenii care trebuie să facă legea.

Bătrânul, este bătrân pentru că este trecut de vârsta de 60 de ani, sună disperat la poliție imediat după ce a constatat că îi lipsește geanta, defapt nu a fost chiar imediat, în jur de 5 minute a căutat neîncetat peste tot de acea geantă, oamenii nu au suspecat nimic, chiar nimic și susțin că nu au văzut nimic. Revenind la poliție, acesta sună și își spune problema, în loc să fie ajutat, mă refer aici să fie trimis la locul faptei niște oameni specializați, din păcate nu a fost așa, i s-a spus să legitimeze toți oamenii din mașină pentru a îi chema la declarații. În tot acest caz organele legii nici măcar nu s-au obosit să se deplaseze până la locul faptei, în schimb îl lasă pe bătrânel să legitimeze toți oamenii, ce să mai poată face acest om după ce și-a pierdut lucrurile?

Acesta este ajutorul pe care îl primești, când suni la poliție deobicei o faci în situație de criză și în momentul în care ești foarte disperat și nu ști ce să mai faci. Când suni, defapt crezi că se poate rezolva ceva sau măcar că vei primi un sprijin și puțin ajutor, asta se întâmplă doar în vise, realitatea este mai sus…

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *