Ajutor! Ajută-te singur…

Astăzi am să vă povestesc o întâmplare made in Romania. Nu știu dacă v-am spus, dacă nu știți vă zic acum, eu stau la casă, nu asta e relevant acum, doar întâmplarea care doresc să o spun. Astăzi în jurul orelor 14-15, lumea era în maxi-taxi pentru a se duce acasă, localnicii erau liniștiți, credeau că nimic rău nu se poate întâmpla, erau împreună și doar se cunosc de o viață, ei defapt fiind și vecinii mei. Acțiunea propriu zisă începe când doi țigani, nu rromi sunt țigani, au urcat în mașină și i-au spus șoferului că are mașina lovită, unul dintre ei coboară cu șoferul să îi arate unde este lovită mașina iar celălalt a rămas în mașină, după câteva momente cel din mașină dispare, nu se face singur dispărut pentru că acesta este nevăzut împreună cu prietenul său și mai au alături și geanta șoferului. Din nefericire în acea geantă erau actele șoferului și evident o sumă de bani, omul avea și el de plătit anumite taxe, rate, etc. Totul pare oarecum normal, referindu-mă la normal este că această întâmplare pare a furt clar, problema intervine atunci când sunt implicați și oamenii care trebuie să facă legea.

Bătrânul, este bătrân pentru că este trecut de vârsta de 60 de ani, sună disperat la poliție imediat după ce a constatat că îi lipsește geanta, defapt nu a fost chiar imediat, în jur de 5 minute a căutat neîncetat peste tot de acea geantă, oamenii nu au suspecat nimic, chiar nimic și susțin că nu au văzut nimic. Revenind la poliție, acesta sună și își spune problema, în loc să fie ajutat, mă refer aici să fie trimis la locul faptei niște oameni specializați, din păcate nu a fost așa, i s-a spus să legitimeze toți oamenii din mașină pentru a îi chema la declarații. În tot acest caz organele legii nici măcar nu s-au obosit să se deplaseze până la locul faptei, în schimb îl lasă pe bătrânel să legitimeze toți oamenii, ce să mai poată face acest om după ce și-a pierdut lucrurile?

Acesta este ajutorul pe care îl primești, când suni la poliție deobicei o faci în situație de criză și în momentul în care ești foarte disperat și nu ști ce să mai faci. Când suni, defapt crezi că se poate rezolva ceva sau măcar că vei primi un sprijin și puțin ajutor, asta se întâmplă doar în vise, realitatea este mai sus…

14 Comments

 1. Răspunde

  O data pierdut sau furat ceva, greu mai recuperezi chiar si cu politia si mai ales daca nu ai nici o cunostinta nici nu esti bagat in seama.

 2. Răspunde

  Ei bine , sa stii ca asa stau lucrurile cand e vorba de politia romana. Nu ar misca un deget , daca s-ar putea . Am avut si eu de-a face cu ei , de multe ori , ultimul caz pe care mi-l amintesc ,ar fi cu un accident de masina , petrecut undeva pe la Dambovicioara , care era sa degenereze intr-o bataie generala , dar la care , raspunsul politiei romane a fost urmatorul : Va rugam sa va deplasati pana la cea mai apropiata sectie de politie , aflata la 10 km departare. Penibil ,nu ?

 3. Răspunde

  Sincer ?! Saracul om poate sa isi ia adio de la obiectele pierdute, pentru ca ne omoara formalitatile si birocratia din Romania .

 4. Răspunde

  Cat de idiot a fost cap de creta ala de a dat o asemenea indicatie ?
  Cum sa legitimeze calatorii un sofer de maxitaxi ? In baza carei legi ?
  Bietul batran sa zica mersi ca nu si-a luat si vreo mama de bataie de la vreun pasager mai nervos …

  • Răspunde

   Nu trebuia neaparat sa rezolve ceva, doar sa dea dovada de interes…

 5. Răspunde

  Atata timp cat banii vorbesc in contul lor , interesul lor este egal cu 0

  • Răspunde

   de acord cu tine!
   vorba lui badea: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul..

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *