Ajuta la ceva semnul de incepator?

Am făcut deja o lună şi câteva zile de când am carnetul de şoferi. Am prins ceva experienţă conducând singur, însă nu asta a fost marea mea problemă, stilul de condus de pe diesel pe benzină m-a făcut puţin de baftă în primele zile.

Examen autoAvând în vedere că sunt începător, trebuie să port în continuare semnul de începător aplicat pe parbriz şi lunetă, semnul acela, care în mod normal ar trebui să-i anunţe pe cei din jurul meu că trebuie să fie mai atenţi la mine, nu pentru că sunt nebun, ci pentru că, există posibilitatea să fac o manevră mai nefirească care s-ar putea să-i pună pe ceilalţi în pericol. Din fericire nu mi s-a întâmplat nimic până acum.

Semnul de începător trebuie să fie purtat obligatoriu, asta timp de un an de zile de când a intrat în vigoare permisul de conducere, deci mai am ceva până în iulie anul viitor.

Acum trecând peste partea că este obligatoriu, ajută la ceva?

Toată lumea pe internet spune că da. Asta având în vedere că de cele mai multe ori, cei care mai caută câte ceva s-au documentat şi chiar au acordat o atenţie mai mare celor din trafic.

Spre exemplu, am început să urmăresc încă de anul trecut aproape zilnic Trafictube. Site-ul care m-a ajutat să trec mai uşor şi peste examenul auto, dar, totodată, mi-a arătat câteva situaţii interesante pe care acum cu siguranţă ştiu să le evit. Chiar îl recomand tuturor, nu doar începătorilor.

Deci, sunt foarte sigur că majoritatea utilizatorilor de pe Trafictube vor avea mai multă grijă când întâlnesc un începător în trafic.

Revenind acum la semnul de începător. Eu cred că este oarecum inutil. Nu am simţit că am ceva privilegii dacă îl port. Spre exemplu, la noi în Petroşani ai de cele mai multe ori de făcut o plecare din rampă, iar cei care abia au terminat şcoala de şoferi o consideră o manevră dificilă.

Asta nu înţeleg, dacă vezi un începător în faţa ta că stă la semafor, iar drumul este destul de înclinat, de ce ţi să stai foarte apropiat de el? Pe maşina de şcoală nu am avut astfel de emoţii, însă când am trecut pe benzină am avut ceva emoţii că pleacă maşina ceva mai mult decât aş fi dorit în spate. Problema asta m-a măcinat cam o săptămână, după aceea nici nu mă mai gândeam, orice a devenit aproape un automatism.

Doar zic, câţi dinte şoferi consideră un advertisment acel semn?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *