7 greseli pe care le-am facut ca blogger

Că tot suntem în ultima perioadă la capitolul blogurilor, am zis să închei pentru câteva zile acest monopol cu un articol care, sper eu, va fi citit de persoanele care se află în aceeaşi oală ca şi mine.

Dacă este să o luăm de la început şi până acum, am observat că am făcut greşeli, multe greşeli ca şi blogger, care dacă nu erau la momentul respectiv, blogul meu poate era cu o treaptă superioară. Totuşi, mă bucur că am făcut aceste greşeli, am avut parte de evoluţie, cum spuneam şi înainte la articolul cu 101 motive pentru a avea blog, mai bine greşeşti mai mult la început decât întotdeauna.

Am citit acum o bună perioadă de timp un blogger străin, adică citesc mai mulţi, omul ăsta spunea că nu există greşeli pe care le poţi face cu un blog, avea el o teorie destul de interesantă, păcat totuşi că nu mai găsesc acel articol. Eu am decis totuşi să-l contrazic, dacă vrei un public educat, trebuie să fii educat. Nu-i normal?

În altă ordine de idei, am întocmit o mică listă cu lucrurile pe care eu le consider greşite, le notez şi aici pentru a vedea în viitor dacă mai sunt şi altele pe lângă acestea, dar totodată, să ajut alte persoane să nu treacă prin aceleaşi chestii ca şi mine, le pot evita măcar.

fsater-for-gaming

 

7 greşeli pe care le-am făcut ca blogger

1 Am avut gândul banilor permanent în minte. Poate ştiţi unii vechiul meu blog, ăla cu nume fain, ei bine, nici nu publicasem un articol pe el că deja era un banner de la Profitshare în header. Am publicat un articol, poc, încă unul în sidebar. A fost o perioadă aşa de acomodare zic eu, când am început acest blog am zis să fiu aşa mai profi, ce să zic şi eu, hai nu pun banner din prima zi că na, cine cumpără de la mine, aveam în gând ca după 3-4 luni să fac acest pas. Am realizat totuşi că nu am experienţa necesară încă, aşa că, am anulat acest plan de monetizare al blogului, poate pe viitor voi reîncerca, dar cine ştie, deocamdată totul este în zadar. Dacă acum un an, înainte să deschid acest blog, aş fi ştiut că nu voi scoate în 5-6 luni ceva bani, cu siguranţă aceste rânduri nu mai erau scrise aici.

2 Nu de puţine ori mi să întâmplat să scriu doar pentru numărul de articole. La început poate aţi văzut că postam zilnic, am făcut acest lucru timp de aproximativ 3 luni, zilnic câte o prostie. Am ajuns totuşi la o concluzie, degeaba fac eu un super articol dacă mâine vin cu unul mizerabil şi stric tot ce am făcut până acum. Am realizat din nou că nu contează cantitatea, ci calitatea. Am luat această practică de la cei pe care eu îi credeam bloggeri buni, mulţi mi-au recomandat să postez zilnic, dar tot ei nu mi-au spus că am nevoie şi de calitate, am învăţat eu asta ulterior.

3 Am făcut networking cu persoanele nepotrivite. Mi s-a întâmplat de multe ori să comunic cu anumite persoane care s-au dovedit, într-un final nişte plagiatori şi proşti. Îmi rezerv dreptul de a spune că sunt proşti pentru că alt cuvânt nu-mi poate exprima acţiunile pe care aceştia le fac. La ultimul concurs primesc un articol de la un blogger cu care comunicam foarte mult prin ianuarie – februarie, acesta îmi trimite pe mail link-ul de la articolul cu care acesta ar participa la concurs. Mă uit peste el, văd totul este ok, dar când m-am uitat mai atent la comentarii, văd că acestea erau postate cu două luni înainte ca articolul să fie scris. Da, a schimbat doar data articolului, ce o fi zic, “las` că merge”. Când i-am spus problema, primesc în schimb “dacă nu-ţi convine îl poţi scoate din concurs”. Concluzia o trageţi voi.

4 Am început prea multe lucruri care erau în acelaşi domeniu. Adică am văzut că încet încet îmi măresc comunitatea de cititori, aşa că, ce să fac eu, îmi mai deschid încă un blog, de acela voi nu aţi auzit până acum pentru că nu am vrut să vorbesc despre el, era ceva de test. Ce s-a întâmplat de fapt? Am început să împart articolele, de aceea o bună perioadă de timp am absentat de aici, acum acel blog este istorie, dacă nu poţi face mai multe lucruri deodată, nu te înhăma!

5 Mă îngrozesc când văd primele mele articole. Sunt greşeli gramaticale, de ortografie sau de exprimare la tot pasul, evident şi acum sunt, dar nu în fiecare propoziţie. Pot spune că am învăţat oarecum gramatica cu ajutorul marelui motor de căutare, acolo am auzit şi eu că există virgulă sau mai ştiu eu ce. Am şi acum probleme, recunosc, ce ţine de partea cu “i-uri” lasă de dorit, dar încerc treptat treptat să trec şi peste treaba aceasta. Apropo, ştiu când se foloseşte “doar” şi “decât”, dar întotdeauna când mă grăbesc fac greşeala.

6 Am scris articole care nu mă reprezentau şi pe care nu eram sigur. Am încercat de-a lungul timpului să-mi surprind cititorii, uneori am reuşit, alteori nu. Un exemplu ar putea fi momentul când am dat eu sfaturi de afiliere dar eu eram habarnist, nu ştiu câţi îşi mai aduc aminte, cred că foarte puţini. De atunci prefer să scriu doar dacă sunt 100% sigur pe mine şi pe cuvintele pe care urmează să le trec aici.

7 Am lăsat spiritul de blogger să mă părăsească de multe ori. Atunci când scriu câte un articol mai fain am o senzaţie uimitoare, ceva asemănător cu împlinirea. Ador să citesc comentarile lăsate aici pe blog, mai ales să răspund la ele. Ce este pentru mine spiritul de blogger? Atunci când mă simt foarte bine când scriu.

Acestea sunt principalele greşeli pe care le-am făcut, în realitate sunt de ordinul zecilor, dar nu merită amintite aici. Ştiţi şi voi că trebuie să aveţi pagină de contact, reţelele de socializare (Iulian Grecu a arătat că e mai şmecher fără, mie mi se pare că a reuşit, nu ştiu dacă toţi reuşesc), etc. Nu am dorit să vă vorbesc despre aceleaşi lucruri clasice, ci doar din experienţa proprie, dacă eviţi aceste lucruri, atunci sunt sigur că eşti un blogger foarte fain.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *