7 carti care m-au influentat

Aud lumea peste tot afirmând că cititul cărţilor de dezvoltare personală înseamnă doar poveşti de adormit copii, oricum nu te ajută cu nimic. Însă, trebuie luat în considerare că degeaba avem partea teoretică dacă practica ne lasă, şi din păcate suntem un popor care nu prea le avem cu practica.

În dezvoltarea personală, cititul trebuie să aibă un raport foarte mic în comparaţie cu aplicarea celor învăţate. Adică să citim 30% dar să aplicăm 70%. Am realizat mai jos o listă cu 7 cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit anul acesta şi vi le recomand şi vouă!

George Clason – Cel mai bogat om din Babilon

O cărticică, nu prea i se potriveşte statutul de carte. Se citeşte foarte repede şi este pe gustul meu, am rămas surprins cum nişte pilde, cu exemple de acum sute de ani te pot ajuta în viaţa de zi cu zi. După citirea acestei cărţi am sesizat că lumea nu s-a schimbat foarte mult de atunci şi până acum ca şi gândire, dorinţa de parvenitism era şi atunci, şi acum. Tehnologia însă ne face să fim cu mult peste acele timpuri ale Babilonului. Cartea aceasta a schimbat vieţile a multor oameni, m-am documentat foarte bine înainte să o achizitionez şi am rămas uimit de reputaţia acestei cărţi.

Scott Berkun – Confesiunile unui vorbitor public

După ce am citit această carte am început să-l urmăresc frecvent pe Scott Berkun, fiind un blogger foarte activ. A fost o bună perioadă de timp dezvoltator la Microsoft pentru celebrul Internet Explorer, a fost în perioada aceea când nu mai erau alte alternative. Şi-a dat totuşi seama că acest job nu prea îl caracterizează şi a decis să facă ceea ce îi place, să scrie şi să fie speaker. Are mai multe cărţi declarate bestseller, traduse în foarte multe limbi, una fiind chiar şi cartea de faţă. S. Berkun este unul dintre cei mai bine plătiţi speakeri ai timpurilor noastre, fiind un tip foarte simpatic şi mai ales, un mare iubitor de scenă. În cartea sa prezintă întocmai întâmplările prin care trece un vorbitor în faţa mulţimii, şi mai ales, vine cu sfaturi practice şi bine argumentate pentru a putea ţine o prelegere în faţa unei săli întregi. Cartea aceasta o recomand din răsputeri tuturor, chiar dacă nu ţineţi foarte des conferinţe, dar vă poate ajuta în situaţii dificile şi poate trata una dintre cele mai mari frici ale omului.

Dale Carnegie – Secretele succesului. Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influenţi

Prima carte de dezvoltare personală pe care am citit-o. Am dat peste ea din greşeală când căutam ceva de citit, am zis că merită citită în primul rând după titlul pompos cu care se lăuda. Suntem întotdeauna dornici să devenim influenţi şi prieteni cu oricine. Carnegie asta încearcă să ne înveţe în cartea lui, punându-ne şi el pe masă exemplele unor oameni de succes, şi totodată, explicând ce au greşit ei şi cum să facem să nu cădem în aceeaşi plasă. Dacă reuşim să aplicăm circa 60% din acea carte cu siguranţă că vom fi nişte oameni foarte iubiţi de societate. Am mai scris desprea ea şi aici.

Victor Frankl – Omul în căutarea sensului vieţii

Până nu am citit cartea aceasta credeam că nazismul nu a fost o treabă chiar aşa de urâtă. Victor Frankl este un medic care a trecut prin nişte chinuri cumplite în nişte lagăre de concentrare. Este foarte şocant cum explică fiecare clipă din viaţa de lagăr, prin ce chinuri groaznice trecea şi la ce fel de treburi era supus. Totuşi, în cartea lui a dorit să arate altceva, că omul este o fiinţă liberă, chiar dacă fizic este pus la pământ, conştientul lucrează, putem fi oriunde cu mintea noastră. Despre această carte şi un mic îndemn am mai scris şi aici.

Florin Roşoga – Arta Dezvoltării Personale

Ţin să-i dau dreptate lui Florin când vorbeşte despre cartea lui, “cel mai complet ghid de dezvoltare personală scris de un autor român”, aşa şi este! Cartea lui m-a determinat foarte mult în viaţa de zi cu zi. Am citit această carte de două ori şi am recomandat-o multor persoane dragi mie, mai ales celor carea aveau neapărat nevoie de aşa ceva. Florin a devenit pentru mine unul dintre autorii contemporani preferaţi şi face parte din lista bloggerilor mei preferaţi, fiind de altfel şi cel mai bun pe nişa lui de dezvoltare personală. Cartea lui m-a făcut să mă trezesc în fiecare dimineaţă la ora 5:30, este de notat acest lucru! Am mai scris despre ea şi cu altă ocazie aici.

Jeff Keller – Atitudinea este totul

Titlul acestei cărţi spune totul, şi noi ştim asta. Jeff Keller a realizat o carte foarte bună pe care o recomand oamenilor în general. Ar fi perfectă totuşi pentru cei care înfăţişează mai multe feţe, cu siguranţă ar schimba multe, doar că există o problemă minoră. Persoanele în cauză consideră că nu au nevoie de aşa ceva, deci, dacă cunoaşteţi pe cineva, eu zic că este o carte perfectă de recomandat.

 50 de idei care îţi schimbă viaţa

“Ghidul de fericire şi prosperitate” chiar se potriveşte contextului acestei cărţi. Cartea este compusă din 50 de idei care pleacă de la o idee cât se poate de reală, doar că la momentul respectiv a fost interpretată într-un mod greşit, autorul reuşind să ne facă să înţelegem ce trebuia făcut cu adevărat. Cu aceste 50 de idei suntem mai motivaţi ca niciodată să luptăm! Această carte o recomand în primul rând tinerilor, am un sentiment că îi va ajuta foarte mult în viitoarele activităţi pe care le vor derula. Evident, nici restul nu trebuie să se excludă de pe listă.

Aceste 7 cărţi pe mine m-au ajutat foarte mult în dezvoltarea mea personală, nu am aplicat totul din ele chiar dacă aşa mi-am propus, poate dacă o făceam, acum eram un om perfect, plin de fericire şi mereu în acţiune. Aceste cărţi cred că sunt suficiente pentru a începe să lucrăm la dezvoltarea personală, odată citite mai rămâne doar un singur lucru, aplicarea lor!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *