4 sfaturi UTILE pentru alegerea si intretinerea parchetului intr-o institutie

Indiferent daca esti managerul unei firme, unui hotel sau al unei scoli, cu siguranta stii deja ca intretinerea podelelor, mai ales cea a parchetului, se poate dovedi a fi o adevarata bataie de cap, avand in vedere traficul intens specific unor astfel de institutii. Cu toate acestea, exista o multime de variante la care poti apela, astfel incat toti cei care isi desfasoara activitatea intr-un asemenea mediu sa se poata bucura de toate conditiile de curatenie si igiena.

Iata 4 sfaturi de urmat pentru alegerea si intretinerea parchetului intr-o INSTITUTIE:

  • Tipul de parchet

Tinand cont de faptul ca in institutia pe care o conduci traficul este unul intens, trebuie sa te asiguri ca alegi parchetul potrivit, astfel incat, de-a lungul timpului, acesta sa nu se deterioreze. De exemplu, poti verifica oferta de parchet din lemn masiv de la Valprestparchet si sa achizitionezi modelul preferat. Acest tip de parchet nu doar ca va oferi o atmosfera calda si primitoare oricarui spatiu in care este folosit, dar este si extrem de rezistent si usor de intretinut. Asadar, daca iti doresti ca toti cei care isi desfasoara activitatea in cadrul institutiei pe care o manageriezi sa beneficieze de un mediu placut si curat, nu ezita sa faci aceasta investitie.

  • Culoarea parchetului

Pe langa tipul de parchet ales, foarte importanta in mentinerea curateniei intr-un astfel de spatiu este si culoarea acestuia. Mai precis, incearca sa eviti podelele deschise la culoare si sa mizezi pe cele in nuante cat mai inchise.  In acest mod, vei reusi sa eviti aparitia unor semne inestetice, sa pastrezi aspectul de nou al pardoselii, dar si sa oferi o nota de eleganta si rafinament incaperilor in care il vei monta. In consecinta, alegand un parchet intr-o culoare inchisa, vei reusi sa aduci o nota unica interiorului, dar si sa asiguri toate conditiile de curatenie angajatilor si clientilor tai.

  • Intretinerea si igiena

Pentru a reusi ceea ce ti-ai propus este foarte important si modul in care intretii parchetul, indiferent de modelul pentru care ai optat. Cu alte cuvinte, trebuie sa te asiguri ca acesta este aspirat periodic, cu ajutorul unui aspirator de calitate. In acest sens, poti gasi un aspirator profesional in oferta Arli.ro, care te va ajuta sa oferi pardoselii un aspect curat si ingrijit. De asemenea, ai grija ca in procesul de curatare sa nu se foloseste apa din abundenta, intrucat acest lucru poate duce la umflarea parchetului. Iar pentru a evita aparitia zgarieturilor si altor urme inestetice, asigura-te ca birourile, mesele si alte piese de mobilier sunt mutate doar prin ridicare si nu prin impingere.

  • Produsele pentru curatenie

Nu in ultimul rand, pentru a mentine podeaua din lemn dintr-o institutie intr-o stare cat mai buna, aceasta trebuie curatata doar cu produse speciale si profesionale, nu cu detergent lichid, sapun sau alte solutii neavizate pentru parchet. Mai mult decat atat, petele de orice fel trebuie indepartate imediat ce au aparut, iar spalarea acestora se va face cu ajutorul unui mop sau a unei lavete umede.

Acestea fiind spuse, daca iti doresti ca in institutia al carei manager esti sa existe podele curate, dar si un mediu primitor, trebuie sa faci alegerile potrivite in ceea ce priveste tipul de parchet folosit, dar si sa tii cont de metodele potrivite pentru intretinerea si curatarea acestuia.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *