4 Metode de monetizare ale unui blog

Blogul, in mod clar, poate reprezenta una dintre cele mai usoare metode de a face bani si care iti asigura un venit constant acesta fiind important in special in momentele dificile pe care le intampini. Chiar fie el si nisat, nu are nici o relevanta, atata timp cat perseverezi si incerci constant sa evoluezi, mereu acesta iti va asigura un venit, uneori mai mare, alteori mai mic.

Totusi, acest lucru este inteles gresit de foarte multe persoane deoarece metodele de monetizare ale blogului sunt alese foarte prost, iar reclamele mult prea enervante fiind gasite pe foarte multe bloguri. De aceea, voi incerca sa evidentiez cele mai cunoscute si recomandate metode de a monetiza un blog, si care, sunt acceptate fara nici o problema de toti cititorii.

4 metode foarte bune pentru a face bani din blogul tau

Aflierea a crescut foarte mult in ultima periaoda de timp si de aceea incepem cu aceasta metoda. Probabil, este considerata cea mai usoara si mai practica metoda prin care poti face bani cu un site, indiferent de natura sa, deoarece practic singurul lucru pe care va trebui sa il faci, este sa adaugi un link, direct in continutul blogului tau. Nu va deranja cititorii deloc si vei putea vedea in timp real care este situatia articolului respectiv si in ce masura lumea este interesata de ceea ce tu recomanzi. Este considerata si cea mai practica si avantajoasa metoda si pentru ca magazinele online mereu fac oferte foarte generoase bloggerilor, acestia putand sa ofere anumite reduceri la anumite produse cu un singru cod promotional.

Reclamele sunt o metoda de monetizare putin mai dificila, deoarece acestea de foarte multe ori sunt chiar enervante. De aceea, Adsense este singura reclama de acest fel care ar trebui sa se afle pe un blog si asta dupa ce s-au facut teste pentru a vedea care este reactia publicului tau. Intradevar, este o metoda putin mai nepotrivita pentru unele bloguri, insa poate fi chiar profitabila si pe un termen lung, asta daca iti pastrezi blogul curat si mereu incerci sa il aranjezi pentru cine iti citesti articolele.

Cea de-a treia metoda prin care poti face bani cu un blog este vanzarea de advertoriale. Bineinteles, pentru motorul de cautare Google, este ceva interzis, deoarece linkurile acceptate sunt doar cele aduse natural, insa foarte multe persoane au apelat la aceasta metoda pentru a face bani dintr-un blog. Si aici, trebuie mentionat faptul ca, advertorialele nu trebuie sa fie foarte multe pe luna, asta avand in vedere ca trebuie sa pastrezi cel putin 3 articole simple intre doua advertoriale postate. Din punct de vedere seo, aceasta fiind o metoda putin mai riscanta, insa totusi, daca ti cont de ceea ce am mentionat putin mai sus, nu vei avea probleme.

Iar in final, trebuie sa evidentiez ca ultima metoda recomandata, este si cea mai buna dintre toate, deoarece cititorii tai sunt acolo strict pentru tine. Ei bine, oferirea unor servicii, indiferent de domeniul lor poate reprezenta cea mai buna metoda de monetizare a blogului, asta daca doresti sa evoluezi.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *