Plăcere vs Bani

Vara trecută am citit câteva cărți ale celebrului neurochirurg Ben Carson. În cărțile acestuia ne povestește întreaga lui viață, de la copilărie, adolescență până la maturitate, de când era un mic pierzător de timp până la unul dintre cei mai buni neurochirurgi. În cărțile sale ne prezintă evoluția lui prin multă muncă, pe când era copil rămânea frecvent corigent, avea note foarte mici și îi era chiar foarte greu să treacă clasa. Mama acestuia văzând că fii ei au rezultate foarte slabe la școală a început să le facă restricții de a se uita le televizor, a se juca afară,etc, în schimbul acestor activități, copii erau puși să citească săptămânal câte o carte iar la finalul acesteia să îi povestească fiecare rezumatul. După această dată, bineînțeles ei nu au fost deacord la început, ei au început să progreseze foarte mult, lectura a început să le placă foarte mult, Ben a început să citească cărți de medicină. Toate acestea doar prin muncă au fost realizate, doar că acum vreau să vă povestesc o întâmplare tot din una din cărțile acestuia.

A fost invitat la un liceu în care erau copii foarte năzdrăvani, neascultători și mari consumatori de droguri și alcool. Înainte de a intra să le vorbească, conducerea instituției la avertizat pe Ben cum că va avea toate șansele să fie batjocorit, înjurat mai ales că era și de culoare. Acesta ascultând sfatul intră în marea sală și începe să le vorbească copiilor. Toți cei din conducere erau foarte uimiți cum copii erau foarte atenți. Ben Carson le povestea viața lui cum v-am povestit și eu pe scurt. Acesta la sfârșit îi pune pe copii să îi adreseze întrebări, conducerea era bucuroasă dar acesta era foarte supărat de întrebările pe care le-a primit. A fost întrebat câte mașini are, dacă are piscină la casă, câți bani câștigă, dacă merge cu limuzina la locul de muncă, nu a fost întrebat nimic din ceea ce povestise el cu adevărat.

 Pe scurt pe copii nu îi interesează trecutul, perioadele grele prin care a trecut, ci doar faima la care a ajuns acesta. Chiar Ben spunea că el nu face nimic pentru bani, el face asta din plăcerea de a ajuta lumea și a face bine, banii chiar nu îl interesează și spune, dacă îți faci treaba cu plăcere, inevitabil vin și banii.

Voi când vă alegeți un loc de muncă, căutați să faceți ceva din plăcere sau vă gândiți doar la partea materială?
 

 

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *