2015, anul fara spam

Cred în continuare că mesajele trimise prin email par să fie mai oficiale, mai sigure și mai la obiect decât celelalte medii de comunicare. Mai pe șleau, prin email spui din start ce ai de spus, pe când, de exemplu, pe Facebook, trebuie să dialoghezi mai mult până să ajungi la rezultatul dorit.

Acum că am spus că adresa mea de mail înseamnă foarte mult pentru mine, trebuie să o mai și îngrijesc din când în când. Cum cureți via de uscăciuni, așa trebuie să cureți și căsuța de mail și să o protejezi de mesajele nedorite și sâcâitoare.

Sunt genul de persoană care are aproape în permanență telefonul conectat la internet, asta înseamnă că tot primesc notificări, fie ele de pe Social Media sau email, ceva foarte stresant, de altfel.

Am ajuns în stadiul în care dimineața, când deschideam căsuța de mail să am peste 20 de mesaje spam. Nu cele care intră în filtrul spam, ci acele newslettere la care m-am abonat de-a lungul timpului.

Nu știu cum am ajuns să primesc chiar așa de multe mesaje, însă tot timpul amânam momentul magic în care mă voi apuca să mă dezabonez.

Momentul acela a venit, se pare. Doar începem anul lucrului bine făcut, iar acest lucru implică și să ai o căsuță de mail cu ce trebuie, nu cu de toate.

10 Comments

 1. Răspunde

  Mai sunt si mesajele alea de tip spam trimise abonatilor. Si tu sigur nu te-ai abonat. Dar s-au asigurat unii ca tu si sute ca tine sa primeasca mesaje cu “Prinde orice animal viu. Capcane” , “Vrei sa oferi un cadou de neuitat?” pana la “Ai castigat x. Deschide fulldetails.html pentru detalii”.

 2. Răspunde

  Este și vina noastră că ne expunem adresele de email pe site-uri. Știați că există boți care le colectează nu? Cea mai sigură metodă de contact este acel contact form pe care îl regăsim pe site, odată postată o adresă de mail în mod public aceasta poate fi colectată cu ușurință.

  • Răspunde

   Tot asa, eu acum pot sa colectez toate adresele de mail ale celor care au comentat pe blogul meu si sa le vand, nu? 😀

 3. Răspunde

  N-au decât să spameze. Mai folosesc căsuţa de e-mail de la Yahoo. Să vezi ce mizerie e în Folderul Spam…

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *