101 motive pentru a avea un blog

start

Pentru multe persoane pare un lucru destul de dificil în a deţine o pagină personalizată pe internet, atât din punct de vedere tehnic cât şi moral. Blogurile sunt nişte unelte foarte la modă în zilele noastre, iar motive găsim la tot pasul, trebuie doar să le fructificăm. Aşa că, am realizat o listă cu 101 motive pentru a avea un blog.

1 Este foarte uşor să realizezi un blog, există platforma WordPress care se poate instala pe un server de la o firmă de hosting sau o variantă gratuită WordPress.com unde ai acces la multe funcţionalităţi.

2 Printr-un blog îţi poţi promova foarte uşor afacerea, să interacţionezi în mod direct cu potenţialii clienţi, dar şi să îi faci să devină nişte oameni fideli proiectului tău.

3 Răspândirea pasiunilor stă printr-un blog la un click distanţă, vei putea să împărtăşeşti totul la un nivel mult mai înalt, aşa cum fac eu în aceste momente.

4 Blogul te poate dezvolta foarte mult, un blog de nişă va putea într-un timp relativ scurt să te transforme într-o persoană expertă în respectivul domeniu pe care l-ai ales.

5 Vei deveni o persoană mai responsabilă, întreţinerea unui blog reprezintă puţină sincronizare şi trebuie să te încadrezi foarte bine cu el în zona ta de interes, nu cere de mâncare, dar are nevoie de atenţie.

6 Înveţi gramatica pas cu pas, fie de nevoie, fie de ruşine. Vei avea mai multă grijă la gramatică şi la exprimarea pe care o foloseşti într-un articol, spun din propria experienţă, nu este plăcut să primeşti nenumărate comentarii în care cineva te trage de urechi cu privire la greşelile din articol.

7 Ai toate şansele din lume să obţii un statut de persoană influentă, dacă ai mereu informaţii de calitate şi idei multe ca volum, acest punct l-ai trecut cu notă maximă.

8 Nu ai nevoie de talent la scris pentru a avea un blog, mulţi bloggeri au declarat că nu sunt pasionaţi de scris, dacă informaţia este corectă, de calitate şi scrisă într-un stil coerent atunci totul este ok, înseamnă că ai faţă de blogger.

9 Strângerea de fonduri pentru cauze umanitare este mult mai uşoară cu ajutorul blogosferei, informaţia circulă la o viteză inimaginabilă de mare şi poate să ajungă într-un timp mult mai scurt la urechile persoanelor potrivite.

10 Blogul este o provocare, să scri pe el este un adevărat război. Vei fi întotdeauna pus în situaţia de a face anumite alegeri cu privire la timpul tău liber, dacă iubeşti provocările de un calibru ridicat, acesta este un mod constructiv pentru a îţi satisface această plăcere.

11 Vei avea o comunitate în spate şi un sentiment plăcut de siguranţă. Gândeşte-te cum te simţi atunci când eşti în apropierea prietenilor tăi, aceeaşi senzaţie este şi atunci când interacţionezi direct cu cititorii blogului tău.

12 Blogul este oglinda omului din spate, adu-ţi aminte de vorbele părinţilor sau profesorilor de la şcoală, “caietul este oglinda elevului”, conţinutul de pe blog ne caracterizează cel mai bine personalitatea şi modul nostru de a gândi.

13 Ca blogger ai şansa de a primi în teste diferite produse, la fel cum am primit şi eu. Nu te opri, cu timpul poate vei trece la next level şi vei avea şansa de a conduce maşini de ultimă generaţie, iar părerea ta să fie luată în serios de sute de persoane.

14 Ai cu adevărat ce nota în cartea de vizită, dacă până acum ai crezut că este foarte simplistă şi nu prea este nimic important de trecut, acum poţi rezerva un loc frumos pentru adresa blogului.

15 Scrisul în jurnal este deja demodat, acum poţi încerca să treci totul pe un blog, să fi o persoană anonimă pe internet, totuşi dacă doreşti ca nimeni să nu îţi vadă capodoperele, ai mereu posibilitatea de a vedea doar tu ceea ce scri, nu mai trebuie să îţi ascunzi mereu jurnalul şi vei scăpa de o grijă.

16 Motoarele de căutare iubesc blogurile, dacă ai mereu nişte subiecte fresh poţi să profiţi de acest aspect şi să câştigi nişte bani de buzunar, dar mai ales, să ajuţi mai multe persoane cu privire la o eventuală alegere.

digital-marketing

17 Blogul este cea mai bună unealtă de a face networking cu foarte multe persoane. Din acest punct de vedere ai doar de câştigat, după ce ţi-ai format foarte multe relaţii vei primi un set important de chei cu care poţi deschide uşa către un viitor mai bun şi mai luminat.

18 Un blog îţi poate creşte stima de sine, multe persoane întâmpină această problemă, după ce ai acceptat să creezi conţinut de calitate pe internet vei vedea totul dintr-o altă perspectivă şi vei afla multe lucruri noi despre tine, cititorii tăi vor fi mereu alături.

19 Distribuie produsul tău cât mai multor persoane, dacă ai scris o carte sau orice altceva, poţi vorbi despre acestea pe blogul tău, persoane interesate vor fi mereu, trebuie doar să avem grijă la conţinutul pe care noi dorim să îl dăm mai departe, iar Google ne poate da o mână de ajutor.

20 Poţi primi ajutor de la comunitatea ta. Dacă întâmpini o problemă, fie ea de orice calibru, vei avea o şansă în plus, cititorii tăi vor dori cu orice preţ să te aibă în jurul lor.

21 Optimizează-ţi blogul după bunul plac, pune o poză cu tine, pune o descriere şi alege o temă din cele care sunt deja prezente pe internet, şi sunt de domeniul miilor, atât premium cât şi gratuite.

22 Eşti jurnalist şi doreşti să lucrezi de unul singur? Mulţi jurnalişti care aveau succes la publicaţia unde lucrau au plecat pentru a îşi deschide un blog, trăgând după ei cititorii fideli şi realizând o comunitate nouă mult mai închegată, având la baza omul, nu un ziar sau trust media.

23 Dacă eşti mereu în căutarea de a face bine cât mai multor persoane, acum ai ocazia cu ajutorul unui blog. Gândeşte-te doar la tine, de câte ori ai intrat pe un blog pentru a căuta o informaţie?

24 Fă ca pasiunea ta să devină tot mai cunoscută, ai inventat o reţetă culinară nouă, de ce să nu o divulgi tuturor? Foarte multe gospodine şi bucătari îţi vor fi veşnic recunoscători. Ai o fotografie pe care doreşti să o împărtăşeşti, acum este momentul de a te face remarcat.

25 Ca blogger vei fi invitat la diverse întâlniri de specialitate, vei putea să socializezi cu oameni care împărtăşesc aceleaşi pasiuni şi trăsături ca şi tine şi nu în ultimul rând, vei realiza nişte legături de durată.

26 Promovează obiectivele locale dacă crezi că poţi să o faci mai bine. Cu ajutorul blogului poţi realiza o scrisoare deschisă către toţi cetăţenii acestei ţări cât şi pentru conducerea locală, informaţia va ajunge cu siguranţă şi la oficialii zonei tale, părerea ta va fi luată în considerare.

27 Dacă eşti profesor sau instructor într-un divers domeniu poţi recurge la un blog pentru a da mai multe infromatii studenţilor, noţiuni mai multe, cursuri, grafice şi fişiere de orice fel. Acolo pot fi anunţate datele şi evenimentele importante, teme şi alte materiale care ţin de acea nişă.

28 Devino un scriitor mai bun, dacă vei alege să publici conţinut constant, vei observa că articolele tale vor devenii din ce în ce mai bune, un exemplu sunt chiar eu, puteţi citi articolele recente de pe acest blog cât şi primele publicaţii apărute aici, diferenţa este remarcabilă.

29 Cu blogul vei învăţa foarte multe strategii de marketing online, fiecare blogger nou îşi promovează toate articolele involuntar în Social Media, cu timpul, acesta va observa că promovarea înseamnă foarte mult, iar mai presus de acest aspect, strategia aleasă trebuie să fie una cât mai bună pentru a aduce cu adevărat ceea ce ne dorim.

30 Te-ai gândit cum este cu adevărat să fi o persoană cunoscută? Mulţi bloggeri mari nu au fost vedete sau jurnalişti în trecut, aceştia şi-au făcut un nume prin munca proprie şi perseverenţă, asemenea poţi face şi tu, merită sacrificiul.

blog

31 Blogul te va obliga să înveţi multe lucruri tehnice, chiar dacă la început vei aborda un design simplist sau făcut de altcineva, cu timpul vei avea nevoie de ceva mai bun şi personalizat, în vocabularul tău vor apărea cu siguranţă şi termeni precum: HTML, CSS, PHP, SEO.

32 Ai statisticile de partea ta, Google Analytics instalat pe blog îţi va pune la dispoziţie foarte multe informaţii de care ai nevoie, vă poate spune şi în ce zi vizitatorii doresc să treacă pragul blogului tău, ce doresc mai exact să vadă, dar nu în ultimul rând, vei vedea exact ceea ce ei caută atunci când ajung în scrierile tale.

33 Totul poate fi făcut din plăcere. Blogul este o sursă nesecată de energie, stimulare şi revitalizare. Lumea deobicei se descarcă de energia negativă pe blog, au locul perfect unde pot face asta.

34 Devino un gânditor mai bun, prin procesul de blogging ne vom îngropa mai adânc în gândurile noastre şi vom analiza mai bine situatiile prin care trecem în anumite momente, toate acestea pentru a aduce conţinut cât mai bun cititorilor.

35 Dacă conţinutul este foarte relevant, vei trăi foarte multe sentimente plăcute, vei avea nişte senzaţii minunate atunci când primeşti comentarii frumoase, o apreciere de la o persoană importantă pentru noi şi mai ales, recunoaşterea celor din jurul nostru.

36 Este gratuit să ai blog, atunci de ce nu o facem? Aud tot mai des că lumea iubeşte să primească lucruri gratuite, lucruri frumoase care pot aduce şi eventuale beneficii, atunci de ce nu luăm cu noi şi un blog?

37 Vei inspira şi pe alţii. Blogul îţi va schimba mai mult sau mai puţin viaţa, dar scrierile tale pot face mult mai mult pentru cititorii tăi. Este un act foarte frumos în a scrie pe blog, multe persoane vor găsi în scrierile tale motivaţie şi puterea de a trece mai departe peste diferite probleme.

38 Blogul poate deveni propriul tău hobby. În şcoala generală aveam un program foarte prost şi chiar nu ştiam ce să trec prin diferitele chestionare pe care le primeam, adică eu nu aveam un hobby, acum însă, abia aştept să mă laud cu această nouă descoperire a mea.

39 Este uşor să ai blog, trebuie doar să laşi mintea să lucreze, bloggingul este chiar un brain training foarte bun.

40 Vei face cu siguranţă şi alţi oameni bloggeri, acest lucru încerc chiar eu acum. După ce vei vedea că blogul este o unealtă uimitoare, cu siguranţă vei dori să împărtăşeşti bucuria de a avea un spaţiu online cât mai multor persoane.

41 Dacă eşti un om adevărat credibilitatea ta în online creşte considerabil de mult. Am scris chiar eu un articol în care mi-am exprimat părerea despre blogosferă, sunt mulţi oameni care au interese ascunse, aceştia sunt primii care vor părăsii blogosfera şi îi vor lăsa pe cei noi să între, mereu va fi un loc disponibil în mediul online pentru încă un blog.

42 Câştigă respect de la alţii prin intermediul blogului, cum scriam şi mai sus, blogul este oglinda omului din spatele acestuia, după ce vei avea articole frumoase, cu siguranţă multă lume te va respecta pentru gândurile tale, un sentiment de altfel foarte plăcut.

43 Blogul îţi îmbunătăţeşte calitatea de ascultare. Un blog funcţionează după un şablon prestabilit, “vorbeşti-vorbesc”, bloggerul este cel care scrie iar mai apoi comentatorii vin cu adăugări la articolul tău, îi aduc îmbunătăţiri sau poate te trag de urechi cu privire la anumite greşeli pe care le ai, acesta este un lucru bun, experienţa este totul în blogosferă, merită să greşim mai mult la început decât să greşim tot timpul.

44 Este un act de curaj în aţi deschide un blog, vei trata foarte multe domenii, iar curajul intervine atunci când vei trata mai multe subiecte tabu sau unele mai controversate, trebuie să îţi asumi fiecare informaţie divulgată.

45 Vei ajunge cu adevărat să te cunoşti mai bine, vei trece prin mai multe stadii începând cu primele zile ale blogului. Pagina “despre” fiind o adevărată provocare, completarea acesteia durând foarte mult timp, te las totuşi pe tine să experimentezi pe propria piele.

46 Te va recunoaşte lumea pe stradă, ca blogger nu vei avea aceeaşi vizibilitate fizică ca şi un vlogger, dar cu timpul vei avea toate şansele ca lumea să te întrebe dacă nu eşti cel de pe blog, dacă te ţi de treabă este inevitabil să nu se întâmple acest lucru.

47 Îţi poţi crea propria ta lumea cu propriul tău blog. Pe blogul tău poţi fi oricine vrei, poţi să îţi dezvălui adevărata identitate, poţi rămâne anonim sau semi-anonim, dar totodată să îţi formezi o persoană fictivă, alegerea este a ta, în online poţi fi orice vrei.

48 Poţi fi un freelancer adevărat dacă ai şi blog. În ultima perioadă au crescut numărul celor care sunt freelanceri, dar foarte mulţi au probleme în momentul primului contact cu clienţii, aceştia nu au încredere în noile persoane intrate în sistem, cu blogul poţi să arăţi tuturor propria valoare prin articolele tale şi prin CV-ul şi portofoliul prezent.

49 Un blogger adevărat este şi autodidact, aceştia se documentează în majoritatea articolelor abordate pentru a nu aduce informaţii false, în acest fel învaţă să găsească orice într-un timp scurt.

50 Odată devenit blogger înveţi să pui piciorul în prag, acest lucru l-am experimentat chiar eu şi am scris un articol referitor la atitudinea pe care o avem noi în viaţa reală. Am avut o problemă într-un magazin, cu un simplu articol am fost sunat la telefon de un reprezentant al acelui magazin, acesta şi-a cerut scuze şi problemele au fost remediate foarte rapid, dacă nu aveam blog, dificultatea mea continua şi în ziua de azi.

fsater-for-gaming

51 Cu blogul am dus socializarea la un nivel mult mai înalt, chiar dacă pare ciudat, am evoluat mult şi pe latura de offline. Cu ajutorul lui se leagă noi prietenii, chiar blogger – cititor.

52 Pe internet apare foarte mult conţinut viral care circulă peste tot, apare pe foarte multe site-uri, la ştiri şi chiar unele fraze sunt folosite zilnic, ca blogger există şansa să creezi astfel de conţinut, aceste articole nu apar foarte des, dar şi când apar oferă o satisfacţie imensă.

53 Chiar dacă nu mai sunt la modă, jocurile blogosferice denumite şi lepşe sunt foarte frumoase, se pune mult accent pe un subiect şi toată lumea câştigă câte un link şi o menţionare în mai multe articole, încă o situaţie bună de a face networking cu ajutorul unui blog.

54 Ca blogger poţi atenţiona foarte mulţi oameni cu privire la anumite servicii şi bunuri, împreună putem face o lume mai curată. Acum o bună perioadă de timp am fost atenţionat de o persoană cu privire la un anumit produs, acesta mi-a spus că nu este de calitate şi că nu merită achiziţionat, însă afirmaţia a fost una slabă. Zvonurile au trecut şi am făcut un articol în care am spus că acel gadget este unul care îşi face foarte bine treaba, neavând probleme cu el.

55 Un motiv mai amuzant decât cele menţionate până acum, poate vei fi studiat peste câţiva ani în şcoli. Am făcut un exerciţiu de imaginaţie cu acest motiv, nu se ştie niciodată, poate articolele de pe bloguri vor intra cândva în programa pentru BAC, … “ce a vrut bloggerul să exprime cu adevărat prin acest articol?”

56 Vei avea ocazia să vezi că fiecare persoană vede un lucru într-un mod diferit. La grădiniţă trebuia să facem un joc, cu ochii închişi trebuia să modelăm o foaie exact cum ne zicea educatoarea, chiar dacă ea vorbea pentru toţi la fel, fiecare foaie la final era diferită în felul ei, acest lucru se aplică şi aici.

57 Ca blogger poate vei ajunge să fi printre puţinii care folosesc Social Media într-un mod mai potrivit, pierzând mai puţin timp decât restul persoanelor. Utilizatorii frecvenţi de Facebook pierd mult timp, făcând aşa-zisul exerciţiu de scrolare, ei bine, ca om cu blog te vei gândi cum să aduci cât mai multe persoane de pe Facebook, Twitter şi compania pe blogul tău.

58 Mulţi bloggeri mari după ce şi-au făcut un nume în online şi-au lansat diferite produse, aveau certitudinea că a lor comunitate va gusta din plin această oportunitate şi vor cumpăra de la ei, dacă în viitorul apropiat plănuieşti aşa ceva, merită şi deschiderea unui blog.

59 Îţi plac cadourile? Află acum că bloggerii primesc multe!

60 Vei putea vedea la orice oră cum găndeai acum 2, 3 sau 4 ani, unul dintre marile avantaje ale unui blog. Mă uit şi acum prin arhivă şi văd că mi-am schimbat mult viziunea despre viaţă în mai puţin de un an, sunt curios ce senzaţii voi avea peste încă câţiva, ocazie perfectă să vezi dacă evoluţia ta este pe drumul cel bun.

61 De când mi-am deschis blogul nu mai am timp să spun că mă plictisesc!

62 Ca blogger ai ocazia să fii brand ambasadorul unui magazin online, corporaţii sau al unei agenţii. Beneficiile nu le cunosc nici eu, dar cu siguranţă doar reprezentarea acelui brand înseamnă foarte mult.

63 Pentru o firmă blogul poate creşte foarte mult traficul pe site-ul de prezentare, pe lângă că pe blog vor apărea mai multe detalii, acesta este şi mai bine indexat în motoarele de căutare. Cu schimbul de link dintre site şi blog va rezulta un trafic mult mai mare decât dacă era doar un simplu site.

64 Posibilitatea găsirii unui job cu ajutorul blogului, sunt câţiva bloggeri care au scris despre pasiunile şi lucrurile interesante pe care le fac, au menţionat că au nevoie de un job, iar cu ajutorul blogosferei acele articole au tot circulat până au ajuns la oamenii potriviţi pentru a trimite un contract destul de avantajos.

65 Ca blogger ai ocazia să participi la multe concursuri organizate special pentru ei. Până acum am participat la câteva, dar rar am câştigat câte ceva, dar întotdeauna trebuie încercat, mai ales că de cele mai multe ori sunt premii foarte consistente. Dacă eşti în căutare de aşa ceva, zic să mai dai câte un ochi peste această rubrică, poate va apărea ceva interesant şi pentru tine.

66 Blogul tău poate să devină job-ul tău. Un mic exerciţiu de imaginaţie: stat acasă, scris pe blog din pasiune, documentare, timp liber mai mult, etc. Mulţi spun că este o muncă titanică în a scoate bani din blog, le dau şi dreptate, dar odată intrat în pâine totul este o rutină foarte frumoasă.

67 Fetele sunt surprinse atunci când li se spune un poem de dragoste, poţi să-l publici pe blog. Să fim serioşi, câte fete mai vor asta? Bine, tăiem punctul acesta!

68 Am avut în trecut nevoia de a face ceva. Mereu eram în incertitudine, mereu doream să realizez ceva dar nu aveam cu adevărat o idee concretă despre cum îmi voi consuma timpul liber, blogul măcar m-a ajutat cu această problemă, mereu este ceva de făcut pe un blog.

69 Ai ocazia cu blogul să-ţi descoperi noi pasiuni. Un exemplu clar sunt eu, anul trecut îmi era scârbă să fac o fotografie, nu suportam, aparatul de fotografiat era ceva care emana de cele mai multe ori o ură profundă pentru mine, acum am dedicat fotografiei o rubrică specială.

70 Fiecare elev ar trebuii să-şi facă un blog. Este uşor şi merită profitat din plin, mai ales că elevii au de cele mai multe ori mult timp liber, vor câştiga mult la capitolul vizibilitate dar îşi vor dezvolta destul de mult şi alte laturi.

71 După ce ţi-ai deschis blogul ai ocazia să vezi că foarte multă informaţie care circulă pe internet este eronată. Internetul este o unealtă uimitoare, ajută foarte multe persoane în zilele noastre şi se găsesc multe informaţii utile la fiecare click distanţă, dar nu trebuie să uităm că nu orice zboară se şi mănâncă.

72 Numele tău va apărea în foarte multe locuri. Când eram mai mic îmi plăcea foarte mult să îmi trec peste tot numele sau iniţialele, acum mi-am îndeplinit visul, numele meu este prezent în blogroll-ul câtorva bloguri şi sunt mândru de acest lucru, asemenea poţi fi şi tu!

73 Poţi învăţa multe lucruri interesante de la cititorii tăi. La început mi-au urat succes, m-au lăsat în pace să îmi fac de cap, dar cu timpul mi-au dat foarte multe sfaturi esenţiale, pot spune că cititorii mei m-au făcut să continui cu acest blog, am avut câteva perioade în care am dorit să las totul şi să mă retrag, însă comunitatea nu a dorit acest lucru, m-au determinat să merg mai departe.

reasons-to-blog-feature

74 Blogul ajută în formarea şi dezvoltarea brandului tău personal.

75 Deschide-ţi un blog pentru că poţi! Oricine poate, mama, tata chiar şi bunica pot avea un blog! Tu de ce nu încerci? Persoane de toate vârstele au acum blog, acum nu mai contează sexul, vârsta sau rasa, internetul este distribuit în mod egal tuturor, avem nevoie de ideile tale.

76 Un protest poate pleca de la ideea unui blogger. Un asemenea om poate influenţa părerea multor oameni, pe lângă acest lucru, dacă ideea este una revoluţionară se va face imediat cunoscută, iar oameni să o pună în practică se găsesc la tot pasul, lumea se poate schimba cu un simplu articol adevărat.

77 Nu mai ai nevoie de un jurnal de călătorie sau de un album. Pe vremuri lumea se întâlnea la o mică bârfă, iar de cele mai multe ori gazda, nemaiavând ce să povestească scotea albumul de la naftalină şi îl răsfoia cu oaspeţii, acum gazda poate să răsfoiască acel album în compania a sute de oameni din toate colţurile lumii, fără să fie limitat doar la câteva zeci de persoane, dacă ai blog te poţi lăuda oricând cu locurile exotice pe care le-ai vizitat.

78 Fă-ţi un blog pentru a spune o poveste interesantă. Poveştile nu prea mai sunt ce au fost, îmi plac foarte mult poveştile istorisite de către un bătrân, au întotdeauna sfaturi înţelepte şi mă motivează de cele mai multe ori în activităţile pe care le desfăşor, dacă ei puteau într-un timp mai greu, eu de ce să nu pot acum? Imaginaţi-vă doar dacă aceşti bătrâni ar cunoaşte tainele blogosferei, conţinut adevărat.

79 Pe blog îţi poţi distribuii artiştii preferaţi, muzica preferată, cărţile preferate, tot ceea ce tu doreşti. Blogul este casa ta în mediul online, fă din ea locul tău favorit!

80 Deschide un blog pentru a aduce soluţii celor din jurul tău, fii tu însuţi o soluţie!

81 Nu îţi vei da seama dacă eşti un blogger adevărat până nu încerci. Eu sunt un începător în blogosferă, însă la începuturile mele îmi doream să fiu doar un simplu anonim, îmi era ruşine cu conţinutul pe care îl produceam şi nu doream ca cineva cândva să afle că eu am un blog, acum toţi apropiaţii mă citesc şi mă susţin în ceea ce fac.

82 Blogul te va provoca să citeşti din ce în ce mai mult. Vei da raituri tot mai dese la colegii bloggeri şi vei analiza ce mai scriu, cum tratează ei un anumit subiect, cum mai stau cu statisticile şi dacă ai cumva posibilitatea să faci un parteneriat sau să dezvolţi o relaţie de prietenie de lungă durată cu aceştia.

83 Nu pierzi nimic dacă încerci să îţi faci blog. Spunea cineva acum ceva vreme o chestie inteligentă: “Dacă nu crezi în Dumnezeu şi există, ai pierdut totul, dar dacă crezi în Dumnezeu şi chiar există, atunci ai câştigat totul”.

84 Ai ocazia să te aproprii foarte mult de publicul tău, înveţi puţin cum stă treaba cu marketingul direct, iar cititorii tăi se vor bucura de cea mai bună experienţă pe care ar putea să o aibă cu un blogger, arată tuturor că tu poţi face lucrurile mai bine.

85 Rămâi concentrat asupra unui singur lucru. Am citit un studiu care a dezvăluit că lumea nu poate să mai fie atentă la un singur lucru o perioadă mai lungă de timp, aşa că, de cele mai multe ori se iroseşte foarte multă energie preţioasă care ar putea fi pusă în valoare. Totuşi, scriitorii erau unii dintre puţinele categorii de oameni care se exclud din această problemă, bloggerii sunt un fel de scriitori.

86 Vei avea în jurul blogului tău oameni din aceeaşi categorie ca şi tine. Dacă abordezi un subiect interesant vei avea ca cititori oameni interesanţi, dacă tratezi un subiect pentru piţipoance cititorii vor fi de acelaşi calibru…, logic, nu?

87 Blogul este locul unde poţi fi tu. De cele mai multe ori oamenii intră pe bloguri pentru a afla cum o mai duce respectiva persoană, oamenii poate vor intra pe blog doar să vadă o istorisire interesantă, nu doar un articol bine pus la punct.

88 Ca blogger vei primii cu siguranţă mai multe felicitări în zilele tale importante de-a lungul unui an, felicitări care te vor bine dispune mai mult ca sigur.

89 Te-ai gândit vreodată că bloggerii călătoresc mai mult? Dacă vei ajunge să faci parte din elita blogosferei vei avea mult de călătorit prin toate colţurile ţării, la evenimente remarcabile şi la petreceri pe cinste.

90 Ca blogger vei avea ocazia să cunoşti o varietate foarte mare de oameni care sunt buni într-un anumit domeniu.

91 În trecut oamenii trebuiau să aibă ceva relaţii la televiziune sau la radio pentru a putea transmite un anumit mesaj publicului larg, acum însă, blogul este o unealtă mult mai accesibilă şi mai potrivită pentru aşa ceva.

92 Blogging-ul ne ţine în permanenţă conectaţi cu o lume în continuă creştere de oameni şi gânduri noi.

93 A avea un blog înseamnă să ai cel mai bun portofoliu, mai ales în căutarea unui loc de muncă sau pentru obţinerea unei burse sau a unei facilităţi. Printr-un blog reies foarte multe detalii despre autor, atât în mod direct prin articole cât şi indirect cu ajutorul oamenilor care comentează la subiectele propuse de acesta.

94 Dacă îţi este frică să îţi faci blog nu este nicio problemă. Mulţi au început ca anonimi, văzând că totul este în regulă şi-au dezvăluit cu timpul adevărata identitate, şi-au pus fotografii cu ei şi aşa mai departe, merită să ne învingem temerile!

95 Vei avea ocazia să faci o listă cu bloggerii tăi preferaţi!

96 Vei avea un sentiment foarte plăcut atunci când o persoană de la care nu te aşteptai îţi va spune că îţi citeşte blogul! Am rămas uimit de câteva ori de-a lungul timpului când cineva îmi spunea că îmi citeşte de ceva timp blogul, chiar dacă nu am vorbit până atunci despre el.

97 Cu blogul vei putea arăta că poţi lua iniţiativa de unul singur. Sunt multe cazuri în care un blogger a decis să pună piciorul în prag şi să ia o decizie foarte importantă pentru el şi cei din jurul lui, fără să mai aştepte ca altcineva să facă acest pas.

98 Poţi scrie pe blog oriunde şi la orice oră, spre deosebire de alte activităţi pe care le avem, blogging-ul se poate practica foarte uşor, de acasă de la noi, sorbind din cafeaua noastră şi scriind câteva rânduri pentru cititorii noştri, ce poate fi mai frumos de atât?

99 Dacă vrei neapărat un lucru nu ai nevoie de un motiv!

100 Ca blogger ai şansa de a câştigă bani, sunt foarte puţini cei care au ajuns să câştige o sumă constantă cu ajutorul unui blog, dar prin muncă şi perseverenţă totul poate deveni realitate. Fie că alegi să vinzi bannere, advertoriale sau că ai decis că afilierea este mai profitabilă, totul ţine doar de omul din spatele blogului.

101 Odată ce ţi-ai deschis blogul, vei avea ocazia să realizezi un articol cu 101 motive pentru a avea un blog!

like-hashtag

 

Aceasta este lista celor 101 motive pentru a avea un blog, am dorit la început ca acest articol să fie unul cât se poate de scurt, dar conştiinţa mi-a spus că ar fi mult mai bine să lungesc câte puţin fiecare idee, aşa că, am ajuns într-un timp foarte scurt la numărul de 4500 de cuvinte.

Acum pe final, vă anunţ că mai sunt foarte multe motive pentru a avea un blog, dar merită să le găsim împreună, dacă aţi citit tot articolul aţi văzut că am pus mare accent pe comunitate! Să împrăştiam acest mesaj cât mai mult, avem nevoie de bloggeri noi!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *